Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20819
Назва: Фінансово-інвестиційний механізм розвитку малого і середнього бізнесу
Інші назви: Финансово-инвестиционный механизм развития малого и среднего бизнеса
Financial and investment mechanism of small and medium-sized enterprises` development
Автори: Іващенко, А. І.
Ключові слова: малий та середній бізнес (МСБ)
фінансово-інвестиційний механізм
форми підтримки
фінансово-інвестиційний потенціал
регулювання
фінансово-інвестиційні інструменти та важелі
FinTech
смартспеціалізація
малый и средний бизнес (МСБ)
финансово-инвестиционный механизм
формы поддержки
финансово-инвестиционный потенциал
регулирование
финансово-инвестиционные инструменты и рычаги
смартспециализация
small and medium-sized enterprises (SME)
financial and investment mechanism
forms of support
financial and investment potential
regulation
financial and investment instruments and levers
smart specialization
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертаційне дослідження присвячене теоретико-методологічним засадам та розробці науково-методичних і практичних рекомендацій функціонування фінансово-інвестиційного механізму розвитку малого і середнього бізнесу. Уточнено сутність поняття «фінансово-інвестиційний механізм розвитку МСБ». Визначено світові тенденції розвитку традиційних та альтернативних фінансово-інвестиційних інструментів, зокрема FinTech, та запропоновано рекомендації щодо їх регулювання в Україні. Розроблено концепцію фінансово-інвестиційного механізму розвитку МСБ, яка базується на системному підході, що окреслює можливості нарощення фінансово-інвестиційного потенціалу МСБ. Визначено специфіку криптофандрайзингових інструментів та розроблено теоретичні положення моделі здійснення ІСО. З’ясовано вплив фінансово-інвестиційного потенціалу на додану вартість бізнесу та вказано на необхідність врахування неекономічних чинників, зокрема тіньових фінансових потоків. Надано рекомендації щодо обґрунтування напрямів надання державної фінансової підтримки МСБ в умовах розгортання економічної кризи внаслідок пандемії COVID-19 з огляду на кращі європейські практики. Доведено доцільність використання методології смарт-спеціалізації задля виявлення потенціалу економічного росту МСБ на регіональному рівні. Розроблено варіативність рекомендацій щодо підвищення результативності діяльності національної інноваційної агенції в Україні з метою підвищення рівня підтримки МСБ. Обґрунтовано концептуальні підходи до створення інформаційно-комунікаційного порталу як негрошової форми підтримки МСБ, а також застосування Invest relations та співпраці зі стейкхолдерами, зокрема ЗВО та R&D інституціями з метою розвитку МСБ.
Опис: Іващенко, А. І. Фінансово-інвестиційний механізм розвитку малого і середнього бізнесу : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.08 та 08.00.03 / А. І. Іващенко. - Чернігів, 2021. - 42 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20819
Розташовується у зібраннях:08.00.08 – гроші, фінанси і кредит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_Іващенко.pdf713,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.