Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21276
Назва: Організація наукових досліджень в умовах пандемії та карантину
Інші назви: Organization of scientific research in the conditions of pandemic and quarantine
Автори: Ткач, Ю. М.
Мехед, Д. Б.
Мехед, К. М.
Черниш, Л. Г.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: 2;(20)
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми досліджень. Криза Covid-19 та впроваджені карантинні заходи в Україні та по всьому світу змінили форму навчання та роботу науково-дослідних інститутів на дистанційну, що вплинуло на проведення наукових досліджень. Багатьом науковцям доводиться призупиняти збір даних або впроваджувати свої проєкти з урахуванням заходів соціального дистанціювання. Постановка проблеми. На початку 2020 року перед науковцями постало питання проведення експериментальних досліджень у карантинних умовах. Перспективним напрямом у галузі наукових досліджень є визначення методів, за допомогою яких дослідники можуть збирати дані під час карантинних заходів. Виникла необхідність більш ретельного розгляду таких методів у сучасних умовах пандемії. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Цифрові методи дослідження, переваги та ризики їх використання висвітлені більш детально в працях закордонних дослідників Virginia Braun, Rebecca A. Clay, Victoria Clarke, Vaike Fors, Adam Jowett, Helen Kara, Deborah Lupton, Sarah Pink. Методи документального дослідження від щоденників та листів до опитувань та стенограм інтерв'ю докладно розглянули у своїх працях Niall Bolger, Aimee Grant, Malcolm Tight, Daniel Turner, Eshkol Rafaeli. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Нині в роботах вітчизняних учених недостатньо уваги приділяється методам проведення досліджень у період пандемії та карантинуї. Мета роботи. Методологічне обґрунтування особливостей застосування онлайн-методів проведення емпіричних досліджень з урахуванням заходів соціального дистанціювання. Виклад основного матеріалу Для досягнення цієї мети статті використовуються платформи для проведення онлайн-зустрічей із можливістю ведення відеозапису конференцій та месенджери. Нами було виокремлено найбільш безпечні ресурси з погляду інформаційної безпеки та проаналізовано можливості їх реалізації. Висновки відповідно до статті. У роботі охарактеризовано методи проведення наукових досліджень можливих для використання в період пандемії, виокремлено найбільш безпечні ресурси з погляду інформаційної безпеки та проаналізовано можливості реалізації виокремлених методів проведення наукових досліджень в умовах соціального дистанціювання.
Опис: Ткач, Ю. М. Організація наукових досліджень в умовах пандемії та карантину / Ю. М. Ткач, Д. Б. Мехед, К. М. Мехед, Л. Г. Черниш // Технічні науки та технології. - 2020. - № 2 (20). - С. 197-202.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21276
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2020. – №2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12 Ткач.pdfСтаття609,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.