Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21285
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДенисова, Н. М.-
dc.contributor.authorКарцан, В. Д.-
dc.contributor.authorБуяльська, Н. П.-
dc.date.accessioned2021-02-18T07:34:54Z-
dc.date.available2021-02-18T07:34:54Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/21285-
dc.descriptionДенисова, Н. М. Дослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозива / Н. М. Денисова, В. Д. Карцан, Н. П. Буяльська // Технічні науки та технології. - 2020. - № 2 (20). - С. 263-268.en_US
dc.description.abstractАктуальність теми дослідження зумовлена необхідністю введення до раціону населення продукції, що дозволяє знизити ризики виникнення ряду захворювань, пов’язаних із порушенням обмінних процесів. Постановка проблеми. Розроблення рецептури десертів з вдосконаленим білково-вуглеводним складом є достатньо складним, але перспективним завданням технологів харчових підприємств. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У наукових публікаціях показана перспективність введення в рецептуру заморожених десертів жиро- та укрозамінників, що дозволяє знизити їх глікемічний індекс. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Не досліджено одночасне використання в технології виготовлення заморожених десертів протеїну та цукрозамінників. Постановка завдання. Дослідження якісних властивостей зразків плодово-ягідгного морозива з удосконаленим білково-вуглеводним складом. Виклад основного матеріалу. Проведене оцінювання органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників зразків плодово-ягідного морозива з використанням у рецептурі протеїну, знежиреного молока та цукрозамінників – фруктози, стевії, сукралози та інуліну. Висновки відповідно до статті. Встановлено позитивний вплив фруктози та протеїну на якісні показники заморожених десертів. Розрахована собівартість сировини, що не перевищує базову. Запропоновано використання інших фруктових добавок для поліпшення вітамінно-мінерального складу продуктів.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЧернігів: ЧНТУen_US
dc.relation.ispartofseries2;(20)-
dc.subjectцукрозамінникиen_US
dc.subjectпротеїнen_US
dc.subjectморозиво плодово-ягіднеen_US
dc.subjectsugar substitutesen_US
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectfruit and berry ice creamen_US
dc.titleДослідження використання цукрозамінників у технології виробництва плодово-ягідного морозиваen_US
dc.title.alternativeResearch of the use of sugar substitutes in the technology of the production of fruit and berry ice creamen_US
dc.typeArticleen_US
dc.description.abstractalt1Urgency of research. There is a need of introduction into the human diet of products which allow to reduce risks of a number of diseases associated with metabolic disorders. Target setting. The development of dessert recipes with improved protein-carbohydrate composition is a rather complex but promising task for food technologists. Actual scientific researchers and issues analysis. The prospect of using fat and sugar substitutes in the recipe of frozen desserts, which makes it possible to reduce their glycemic index, is shown in scientific publications. Uninvestigated parts of general matters defining. The simultaneous use of protein and sugar substitutes in the technology of the production of frozen desserts has not been investigated. The research objective. The aim of the article is to study the qualitative properties of the fruit and berry ice cream samples with an improved protein-carbohydrate composition. The statement of basic materials. The evaluation of organoleptic, physicochemical and structural-mechanical parameters of the samples of fruit and berry ice cream made with the addition of protein, skimmed milk and sugar substitutes (fructose, stevia, sucralose and inulin) was carried out. Conclusions. The positive effect of fructose and protein on the quality of frozen desserts has been established. The calculated cost of raw materials does not exceed the based one. The use of other fruit supplements to improve the vitamin and mineral composition of products is proposed.en_US
Розташовується у зібраннях:Буяльська Н. П.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2020. – №2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20 Денисова.pdfСтаття795,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.