Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/21477
Назва: Пристрій експрес-контролю концентрації аргону в енергозберігаючих склопакетах
Автори: Новик, К. С.
Ключові слова: експрес-контроль
електричний розряд
системи неруйнівного моніторингу
вимірювальний перетворювач
express control
electric discharge
non-destructive monitoring systems
measuring converter
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Об'єкт – пристрій експрес-контролю концентрації аргону в енергозберігаючих склопакетах. Мета – розробка пристрою експрес-контролю концентрації аргону в енергозберігаючих склопакетах та дослідження залежності електричної міцності суміші аргону і повітря від концентрації аргону. Установка для проведення експериментального дослідження включала в себе вакуумну тарілку, вакуумний насос, електрофорну машину, розрядник, вольтметр, балон з аргоном. В ході дослідження за допомогою штангенциркуля встановлювали, на якій найменшій відстані відбувається іскровий електричний розряд між розрядними кулями електрофорної машини, а також виміряли напругу розряду. Слід зазначити, що іскровий розряд між кулями електрофорної машини відбувався на значно меншій відстані, ніж між кулями розрядника, який розміщувався під ковпаком вакуумної тарілки з аргоном. Загалом було проведено 6 серій експерименту для різних концентрацій. За отриманими даними побудували графік залежності електричної міцності від концентрації аргону в газо-повітряній суміші, який можна використати для калібрування пристрою оцінювання якості склопакетів. Розібрали будову та принцип дії пристрою експрес-контролю концентрації аргону в енергозберігаючих склопакетах. Визначили, що пристрій повинен містити такі частини: гальванічний елемент, кнопка запалення іскри, високовольтний генератор, індикатор струму, контактні електроди, корпус, клеми електричного розрядника, електричний розрядник та внутрішня камера склопакета.
Опис: Новик, К. С. Пристрій експрес-контролю концентрації аргону в енергозберігаючих склопакетах : дипломна робота : 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка / К. С. Новик ; керівник роботи Наумчик П. І. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра інформаційно-вимірювальних технологій, метрології та фізики. – Чернігів, 2020. – 46 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/21477
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом.Новик.pdf1,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.