Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/22383
Назва: | Додаткові запобіжні заходи пакування харчових продуктів під час пандемії COVID-19 |
Автори: | Зозуля, Р. В. Денисенко, Т. М. |
Ключові слова: | пандемія пакування харчових продуктів |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Короткий огляд (реферат): | З початком епідемії коронавірусу COVID 19 багато людей почали скуповувати продукти харчування в великих кількостях. Всі ці люди були налякані, вони боялись того, що з полиць магазинів зникне значна частина продуктів харчування і створиться дефіцит. Однак, завдяки паніці, яку створювали недобросовісні СМІ та блогери, кількість покупців в магазинах створювала величезні черги, які тільки допомагали розповсюдженню вірусу. Оскільки, згідно даних науковців, перші прояви хвороби виникають в середньому протягом 5 днів, а ВООЗ повідомляє, що інкубаційний період складає 14 днів, однак деякі лікарі говорять про тривалість аж 24 днів [1]. Тобто в таких чергах можуть стояти люди, які вже є носіями вірусу. В зв’язку з цим, багато виробничих і торговельних підприємств почали впроваджувати додаткові заходи для зменшення розповсюдження вірусу. Таку ініціативу почали впроваджувати виробники хліба та хлібобулочних виробів. Від тепер всі їх вироби знаходяться в індивідуальному пакуванні, в основному - це пакети, які можуть виготовлятися з поліетилену або поліпропілену. Також спостерігається і додаткове пакування солодощів, які здебільшого продаються на вагу. Магазини в свою чергу теж долучилися до таких заходів. Наприклад, відривні одноразові поліетиленові рукавиці та засоби дезінфекції рук розміщені на вході та виході із торгового залу. А в магазинах, де сипучі продукти продавались з мішків і покупець самостійно наважував необхідну йому кількість товару тепер відмовилися від такого самообслуговування і продають вже зважений та фасований товар. |
Опис: | Зозуля Р. В. Додаткові запобіжні заходи пакування харчових продуктів під час пандемії COVID-19 / Р. В. Зозуля ; наук. керівник Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 382-383. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/22383 |
Розташовується у зібраннях: | Денисенко T. M.: доповіді, тези доповідей Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8- 9 квітня 2020 р.) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
novteh20-t-382-383.pdf | наукова доповідь | 225,17 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.