Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/22421
Назва: Вплив мультиплікативного ефекту інвестиційних витрат індустрії туристичних послуг на економіку України
Автори: Демко, В. С.
Ключові слова: мультиплікативний ефект
індустрія туристичних послуг
інвестиційна діяльність
природно-рекреаційний та культурно-історичний потенціал
світова економіка
експорт туристичних послуг
прибуток від міжнародних туристичних подорожей
Дата публікації: 2021
Серія/номер: Науковий вісник Полісся;№ 2 (21)
Короткий огляд (реферат): Поєднання економічних, соціальних та культурних аспектів розвитку туристичних послуг має невичерпний потенціал прогресу щодо здійснення ефекту взаємодії між іншими галузями економіки, зумовлюючи прискорення обігу капіталу між країнами, відіграючи важливу роль у створенні інфраструктури міжнародного туризму. Тому є актуальним дослідження методологічних підходів оцінки якості системи фінансового забезпечення інвестиційної діяльності суб’єктів туристичної діяльності. В статі досліджено наукові підходи до проблем розвитку світової індустрії туристичних послуг, досліджено концепції кредитного механізму при взаємодії з принципами фінансового забезпечення інвестиційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу. Визначено форми розвитку світової індустрії туристичних послуг та приток приватних інвестицій при використанні моделей державно-приватного партнерства та державних програм. Розрахувано економічний вплив індустрії туристичних послуг на світову економіку в реальних цінах. На основі результатів дослідження обґрунтовано необхідність комплексних підходів до системи розподілу залучених коштів в дохідній частині бюджету макрорівня, їх витрачання на інвестиційні потреби туристичного сектора мезо- та макрорівня. Визначено прямий та сукупний ефект мультиплікатора витрат туристичних послуг в ВВП України та світу, враховуючи прямі, непрямі та індуковані чинники впливу на лаг поставок товарів, послуг та зміни прибутку Запропоновано ефективні форми щодо залучення державних програм та проектів, приватних інвестиції в економіку країни (регіону, міста) та реалізації соціально-значущих проектів на засадах використання державного майна.
Опис: Демко, В. С. Вплив мультиплікативного ефекту інвестиційних витрат індустрії туристичних послуг на економіку України / В. С. Демко // Науковий вісник Полісся. - 2020. - № 2 (21). - С. 145-154.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/22421
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник Полісся. – 2020. – №2 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
145-154.pdfстаття612,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.