Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/22463
Назва: Підсистема збору та визначення розподільчих рис даних соціальних мереж в системі виявлення кіберзагроз
Автори: Москаленко, Д. М.
Ключові слова: обробка природної мови
соціальні мережі
нейронна мережа
класифікація текстів
машинне навчання
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Метою даної кваліфікаційної роботи є розробка підсистеми збору та визначення розподільчих рис даних соціальних мереж в системі виявлення кіберзагроз. Об'єктом дослідження є методи та моделі обробки природної мови за допомогою нейронних мереж. Предметом дослідження є методи та моделі збору та визначення особливостей розподілу даних соціальних мереж у системі виявлення кіберзагроз. В роботі проведено аналіз загроз в соціальних мережах спричинених небезпечними повідомленнями, а також аналіз задачі визначення емоційного тону текстових даних у соціальних мережах. Побудована архітектура та визначені методи та моделі обробки природньої мови та автоматизованої класифікації. В результаті чого була розроблена підсистема збору та визначення розподільчих рис даних соціальних мереж в системі виявлення кіберзагроз. Методи дослідження. В основі досліджень лежить архітектура системи збору даних з соціальної мережі Twitter яка використовує методи машинного навчання та штучного інтелекту для обробки та визначення розподільчих рис даних повідомлень користовачів [47]. Реалізація програмного забезпечення виконувалась з використанням мови програмування Python за підтримки бібліотеки програмного забезпечення з відкритим кодом для машинного навчання TensorFlow та Keras. Результати представлені у вигляді таблиць та ілюстрацій, що демонструють правильність вибору методів збору та визначення розподільчих рис даних соціальних мереж в системі виявлення кіберзагроз на прикладі класифікації повідомлень. Результати роботи можуть бути використані для подальшої розробки системи пошуку наприклад загроз від онлайн хижаків, користувачів які попагандують ідеї тероризму чи екстремізму у соціальних мережах або перекваліфікації для пошуку повідомлень іншого характеру.
Опис: Москаленко, Д. М. Підсистема збору та визначення розподільчих рис даних соціальних мереж в системі виявлення кіберзагроз : магістерська робота : 121 «Інженерія програмного забезпечення», ОНП / Д. М. Москаленко ; керівник роботи М. С. Дорош ; НУ «Чернігівська політехніка», кафедра інформаційних технологій і програмної інженерії. – Чернігів, 2021. – 83 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/22463
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Москаленко-Магістр-2021.pdfМагістерська робота5,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.