Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/22900
Назва: Особливості надходження прямих іноземних інвестицій та їхній вплив на економіку України
Інші назви: Features of the inflow of foreign direct investment and their impact on the economy of Ukraine
Автори: Хоменко, І. О.
Волинець, Л. М
Шамкало, А. О.
Ключові слова: прямі іноземні інвестиції
інвестиційна діяльність
проєкт
стартап
вільна економічна зона
офшор
foreign direct investment
investment activity
project
startup
free economic zone
offshore
Дата публікації: 2021
Видавництво: НУ «Чернігівська політехніка»
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 1(25)
Короткий огляд (реферат): У статті визначено особливості інвестиційної діяльності та необхідність залучення суб’єктами господарю¬вання іноземних інвестицій. Проаналізовано тенденції надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну. З ’ясовано, які галузі та чому залучають найбільше іноземних інвестицій та з огляду на незбалансованість структури інвестицій, визначено питому вагу цих галузей у загальній структурі економіки. Проведено аналіз діяльності українських стартапів, що залучили найбільше ПІІ в 2020 році та спрогнозовано майбутній розвиток компаній. Проаналізовано положення України серед країн світу за легкістю ведення бізнесу та визначити перешкоди, що стають на заваді підняття в рейтингу «DOING BUSINESS». Оцінено передумови створення вільних економічних зон. Розкрито поняття «офшор» та визначено яким чином в Україні проводиться політика проти «відмиванням коштів». Визначено негативні фактори, які є чинниками погіршення інвестиційного клімату та в довгостроковій перспективі є перешкодами до зростання обсягів інвестування. Запропоновано та обґрунтовано потенційні шляхи покращення інвестиційного клімату України на основі світового досвіду.
Опис: Хоменко І. Особливості надходження прямих іноземних інвестицій та їхній вплив на економіку України / І. Хоменко, Л. Волинець, А. Шамкало // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2021. - № 1(25). - С. 15-26.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/22900
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2021. – №1 (25)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Хоменко, Волинець, Шамкало.pdfстаття1,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.