Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/23129
Назва: Проблема катувань у діяльності правоохоронних органів
Автори: Роліна, О. С.
Ключові слова: проблема
катування
тортури
побиття
правоохоронні органи
ЄСПЛ
Конвенція
problem
police
torture
beatings
law enforcement
Convention
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Актуальність даної проблематики зумовлена конституційними засадами проголошення життя і здоров’я людини, її честі і гідності, недоторканності і безпеки як найвищої соціальної цінності, а також розробці нових методів боротьби із явищем катувань у правоохоронних органах України. Застосування катувань у діяльності правоохоронних органів є актуальною проблемою для сучасної України, вирішення якої потребує комплексної та повної співпраці влади та суспільства. Однак для того, щоби розробити та запровадити ефективні механізми запобігання та протидії катуванням, необхідно усвідомити сутність, правову природу, походження та причини виникнення цього явища. Метою даної роботи є вивчення досліджень, пов’язаних із попередженням та припиненням катувань в Україні, та розгляд міжнародних нормативно-правових актів, які гарантують свободу від катувань. У 1 розділі роботи досліджується історична складова виникнення та існування явища катувань, а також юридичне поняття катування та його характеристика з точки зору кримінального права. Розділ 2 розглядає проблеми та тенденції існування катувань у правоохоронних органах України та психологічні чинники виникнення такого явища. У 3 розділі розглядається практика вирішення справ щодо катувань у правоохоронних органах України та зарубіжних країн. Наукова новизна роботи полягає у наданні пропозицій щодо удосконалення психологічної підготовки працівників та нормалізації робочої обстановки у правоохоронних структурах України, а також у пропозиції щодо доповнення тексту ст.. 127 КК України.
Опис: Роліна, О. С. Проблема катувань у діяльності правоохоронних органів : випускна кваліфікаційна робота : 262 "Правоохоронна діяльність" / О. С. Роліна ; керівник роботи О. А. Марущак ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін. – Чернігів, 2021. – 91 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/23129
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ролiна_2021.pdfдиплом747,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.