Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/23236
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗапека, М. О.
dc.date.accessioned2021-07-13T13:45:19Z
dc.date.available2021-07-13T13:45:19Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/23236
dc.descriptionЗапека, М. О. Розробка проєкту міні-заводу з виробництва пастеризованого молока та сметани потужністю 60 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / М. О. Запека ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 88 с.en_US
dc.description.abstractВ дипломному проекті на тему «Розробка проекту міні-заводу з виробництва пастеризованого молока та сметани потужністю 60 т переробленого молока за зміну» розглянуто і запропоновано заходи щодо забезпечення процесу виробництва сметани жирністю 15% і сметани жирністю 20%, ультрапастеризованих вершків жирністю 10% і молока питного жирністю 1,5%. Для реалізації даного проекту є потреба у встановленні на підприємстві ліній технологічного обладнання для приготування продуктів заданого асортименту. В розділах та підрозділах бакалаврської роботи наведено наступне: - у вступі висвітлено стан молочної промисловості, а також наведено основні види молочної продукції, що виробляються в Україні; - у технологічній частині роботи наведено розрахунок продуктів запроектованого асортименту із зазначенням схеми переробки сировини, подано опис технологій продуктів, вибір та обґрунтування технологічних режимів виробництва сметани, вершків та молока, технохімічний контроль якості продукції, заходи промислової санітарії; - підрозділ «підбір технологічного обладнання» присвячений проектуванню ліній технологічного обладнання для створення безперервності здійснення технологічних процесів; - розділ «розрахунок необхідних виробничих площ і приміщень» присвячений розрахунку оптимальних площ для забезпечення роботи підприємства; - в розділі «екологічна частина» розглянуто загальні питання, пов’язані із використанням безвідходних технологій за рахунок переробки вторинної молочної сировини, охороною природи та її ресурсів, наведено стан екології на підприємстві, вказано шляхи її поліпшення; - розділ Охорона праці на підприємстві висвітлює стан охорони праці на комбінаті, наведено опис небезпечних та шкідливих факторів на виробництві, шляхи зменшення та усунення їх впливу на виробничий персонал.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЧернігівen_US
dc.subjectпроєктen_US
dc.subjectміні-заводen_US
dc.subjectвиробництвоen_US
dc.subjectпастеризоване молокаen_US
dc.subjectпастеризована сметаниen_US
dc.titleРозробка проєкту міні-заводу з виробництва пастеризованого молока та сметани потужністю 60 т переробленого молока за змінуen_US
dc.typeThesisen_US
dc.description.abstractalt1The diploma project on "Development of a mini-plant for the production of pasteurized milk and sour cream with a capacity of 60 tons of processed milk per shift" considers and proposes measures to ensure the production of sour cream with a fat content of 15% and sour cream with a fat content of 20%, ultrapasteurized cream with a fat content of 10% and milk drinking fat content of 1.5%. To implement this project, there is a need to install lines of technological equipment at the enterprise for the preparation of products of a given range. The following sections are provided in the sections and subsections of the bachelor's thesis: - The Introduction highlights the state of the dairy industry, as well as the main types of dairy products produced in Ukraine; - in the Technological part of the work the calculation of the products of the designed assortment with the indication of the scheme of processing of raw materials is given, the description of technologies of products, the choice and substantiation of technological modes of production of dry children's products, technochemical quality control of products, measures of industrial sanitation; - subsection Selection of technological equipment is devoted to the design of lines of technological equipment to create continuity of technological processes; - section Calculation of the necessary production areas and premises is devoted to the calculation of optimal areas to ensure the operation of the enterprise; - in the section Ecological part the general questions connected with use of waste-free technologies at the expense of processing of secondary dairy raw materials, protection of the nature and its resources are considered, the state of ecology at the enterprise is resulted, ways of its improvement are specified; - The section on labor protection at the enterprise covers the state of labor protection at the plant, a description of dangerous and harmful factors in production, ways to reduce or eliminate their impact on production staff.en_US
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРБ Запека М.О..pdfВипускна кваліфікаційна робота911,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.