Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/23461
Назва: Інформаційно-комп'ютерна система дистанційного керування пристроями стандарту Мodbus
Автори: Кирієнко, К. О.
Ключові слова: PHP
MYSQL
MODBUS
PWA
системам моніторингу
RS-485
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Об’єктом дослідження є процес створення інформаційної системи, що забезпечує дистанційне керування промисловими пристроями стандарту Modbus. Предметом дослідження є програмно-апаратне забезпечення для реалізації системи дистанційного керування промисловими пристроями. Мета роботи полягає у підвищенні ефективності роботи підприємства за рахунок розробки інформаційно-комп’ютерної системи, призначеної для дистанційного керування промисловими пристроями стандарту Modbus, що включає збір та обробку інформації про стан функціонування промислових пристроїв. Запропонована інформаційно-комп’ютерна система є дворівневою. Верхній рівень являє собою сервер диспетчерського керування, а нижній – пристрої спряження, а взаємодія між рівнями здійснюється за рахунок мережі Internet. Веб-додаток, який виконується на сервері диспетчерського керування, було розроблено за допомогою технології PWA (Progressive Web App), яка забезпечує керування пристроями стандарту Modbus, які знаходяться на відстані від диспетчера. Це означає, що додаток з’єднується із пристроєм спряження через мережу Ethernet і дозволяє переглядати, змінювати і використовувати значення параметрів для чіткої та продуктивної роботи підприємства. Було розроблено і реалізовано веб-додаток і пристрій спряження на основі мікроконтролера ATmega328P, який дозволяє здійснювати обмін через RS-485 з приладами стандарту Modbus та розробленим веб-додатком. Результатом виконання кваліфікаційної роботи є реалізація таких можливостей додатку: – створення та видалення пристороїв стандарту Modbus; – перегляд та зміна параметрів пристороїв стандарту Modbus. Веб-додаток має сучасний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, що відображається в браузері та простий в використанні. Для його створення було використано мову програмування PHP, стандартну мову розмітки веб-сторінок HTML, та спеціальну мову для опису зовнішнього вигляду сторінок CSS. Для зберігання даних використовується СУБД MySQL. Робота веб-додатку можлива у будь-якій операційній системі та підтримується всіма сучасними браузерами. Подальша розробка додатку можлива в сторону розширення функціоналу, збільшення кількості приладів, та покращення інтерфейсу.
Опис: Кирієнко, К. О. Інформаційно-комп'ютерна система дистанційного керування пристроями стандарту Мodbus : випускна кваліфікаційна робота : 123 "Комп’ютерна інженерія" / К. О. Кирієнко ; керівник роботи С. П. Казнадій ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра інформаційних та комп’ютерних систем. – Чернігів, 2020. – 93 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/23461
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdfдиплом3,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.