Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/23496
Назва: | Дослідження теплонапруженості процесу шліфування циліндричних поверхонь периферією орієнтованого круга в режимі затуплення |
Інші назви: | Research of heat tension of grinding process of cylindrical surfaces by periphery of oriented circle in blunting mode |
Автори: | Кальченко, В. В. Cіра, Н. М. Кужельний, Я. В. Морочко, В. В. |
Ключові слова: | абразивний круг орієнтований інструмент режим затуплення теплонапруженість сили шліфування abrasive wheel oriented tool blunting mode heat tension grinding forces |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | НУ «Чернігівська політехніка» |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 1(23) |
Короткий огляд (реферат): | Остаточна якість поверхонь деталі та її геометричні розміри формуються операціями шліфування. Робота інструмента в режимі затуплення забезпечує необхідні геометричні форми деталі та шорсткість поверхні. З іншого боку, цей режим роботи круга супроводжується засалюванням та зменшенням різальної здатності інструмента. У роботі наведено дослідження теплонапруженості процесу шліфування циліндричних поверхонь периферією орієнто- ваного круга в режимі затуплення. Згідно з розрахунками дотична складова сил шліфування від пластично деформу- ючих та різальних зерен не здійснює суттєвого впливу на підвищення температури на калібрувальній ділянці. |
Опис: | Кальченко В. Дослідження теплонапруженості процесу шліфування циліндричних поверхонь периферією орієнтованого круга в режимі затуплення / Кальченко В., Сіра Н., Кужельний Я., Морочко В. // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1(23). - С. 9-16. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/23496 |
Розташовується у зібраннях: | Кальченко В. В.: наукові статті Кужельний Я. В.: наукові статті Технічні науки та технології. – 2021. – №1 (23) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
3.pdf | стаття | 260,63 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.