Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24401
Назва: “Nanogrid” в системах розподіленої генерації електроенергії
Автори: Якушкін, Т. В.
Степенко, С. А.
Ключові слова: “Nanogrid”
генерація
електроенергія
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Технологія “Nanogrid” є потенційно перспективним рішенням для забезпечення споживачів електроенергією у майбутньому. Якщо брати до уваги переваги такої системи, то вона забезпечує можливість працювати в “ізольованому режимі” від централізованої електромережі. Концепція “зелена енергетика” передбачає менший негативний вплив на навколишнє середовище. Потенційно вища енергоефективність, тобто такі умов функціонування обладнання, за яких вся електрична енергія, що надходить до споживача, буде використана з максимальною користю, забезпечується за рахунок «розумної» системи контролю. При цьому до уваги необхідно брати не лише коефіцієнт корисної дії конкретних приладів, але і якість електричної енергії в мережі при їх експлуатації [4]. Варто зазначити, що дана технологія є комплексною і потребує подальшого розвитку для усіх її компонентів, що дозволить знайти її використання у повсякденні, як частини концепції “Smart Grid” і глобальної концепції “Smart City”. Також “Nanogrid” може стати рішенням для забезпечення електроенергією населення нашої планети, яке ще не має доступу до електроенергії (переважно це стосується країн Африки).
Опис: Якушкін, Т. В. “Nanogrid” в системах розподіленої генерації електроенергії / Т. В. Якушкін ; наук. кер. С. А. Степенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 200-202.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24401
Розташовується у зібраннях:Степенко С. А.: доповіді, тези доповідей
Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 березня 2021 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
200-202.pdfНаукова доповідь506,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.