Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24587
Назва: Переваги використання вертикальних теплиць в Україні
Автори: Пономарчук, А. П.
Бондар, І. М.
Ключові слова: вертикальна теплиця
сільськогосподарське виробництво
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Підбиваючи підсумок, можна сказати, що вертикальні теплиці – одна з найприбутковіших систем сільськогосподарського виробництва. Це пояснюється тим, що їх можна встановити на фермах, у містах, у межах приватної присадибної ділянки, а їх міні-копії у ресторанах, магазинах та навіть вдома. Продукція, що вирощуватиметься буде повністю екологічною. Витрати на виробництво та оплату праці значно менші ніж при традиційному вирощуванні сільськогосподарських культур. Термін вирощування продукції менший, а об’єми урожаю – більші. Вертикальні теплиці дають змогу повністю підлаштуватися під умови вирощування рослин – pH середовища, вологість, температура, освітлення, забезпеченість у елементах живлення та інші важливі фактори для їх росту і розвитку можна контролювати в межах декількох теплиць, роділивши їх на зони. Ця система дає змогу вирощувати багато фруктів та овочів, які раніше було неможливо виростити в Україні через несприятливі кліматичні та ґрунтові умови, що дозволить збільшити кількість продукції на українських ринках та задовольнити потреби споживачів у екологічно-чистій та екзотичній продукції.
Опис: Пономарчук, А. П. Переваги використання вертикальних теплиць в Україні / А. П. Пономарчук ; наук. кер. І. М. Бондар // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 312-314.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24587
Розташовується у зібраннях:Бондар І. М.: доповіді, тези доповідей
Тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 березня 2021 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
312-314.pdfНаукова доповідь395,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.