Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24669
Назва: Соціальна політика та соціальна робота в умовах трансформації суспільства
Автори: Євдокимова, І. А.
Горбунова-Рубан, С. О.
Ключові слова: соціальна політика
соціальна робота
трансформація суспільства
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Висновок статті полягає в тому, що на практиці виглядає співвідношення соціальної політики та соціальної роботи в конкретному суспільстві, залежить від багатьох чинників. Наприклад, в суспільствах, де існують розвинуті демократичні традиції, які ґрунтуються на формальних та неформальних механізмах, соціальні працівники дійсно можуть виступати в якості впливових суб’єктів при формуванні соціальної політики держави. Або в суспільствах, в яких сформовані інституційні та фінансові умови для існування «недержавної» соціальної роботи в межах громадського та комерційного секторів, безперечно можна говорити про перетворення соціальної роботи в самостійного суб’єкта соціальної політики. Якщо ж такі умови сформовані слабко або взагалі відсутні, а соціальна робота здійснюється переважно в межах державної системи соціального обслуговування, то, відповідно, на практиці можна спостерігати реалізацію першого з названих підходів.
Опис: Євдокимова, І. А. Соціальна політика та соціальна робота в умовах трансформації суспільства / І. А. Євдокимова, С. О. Горбунова-Рубан // Інноваційний потенціал соціальної роботи в сучасному світі: на межі науки та практики : матеріали I Міжнарод. наук.-практ. конф. (м. Чернігів, 20-21 трав. 2021 р.). – Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021. – С. 13-15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24669
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей І Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 20-21 травня 2021 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13-15.pdfНаукова доповідь197,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.