Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24742
Назва: Реабілітація підлітків, які зловживають або знаходяться в залежності від психоактивних речовин: досвід центрів денного перебування за програмою «Компас»
Автори: Кожина, Г. М.
Рассказова, О. І.
Могилко, О. П.
Ключові слова: реабілітація
підліток
психоактивна речовина
програма «Компас»
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Аналізуючи результати впровадження програми, зазначимо, що велику роль у реабілітації підлітків відіграли мотиваційні табори. Зокрема, доречним у проведенні мотиваційних таборів виявилося залучення підлітків до облаштування табору, приготування їжі, розробки програми табору. Такі дії сприяли розвитку вміння працювати в команді, розподілу обов’язків, прояву лідерських здібностей та відчуття власної значущості кожного учасника. Варто зазначити, що успішному завершенню програми реабілітації сприяє структурована робота з батьками, законними представниками або близьким оточенням (хлопцем/дівчиною клієнта). Яка включає консультації з особливостей психофізіологічного розвитку підлітка, когнітивних процесів, підтримки позитивних змін клієнта. Батьки слідуючи рекомендаціям фахівців допомагають дитині подолати шлях до змін. Також варто зазначити, що в разі роботи із хлопцем/дівчиною клієнта особлива увага приділяється вмінням вирішувати конфлікти за допомогою застосування копінг-стратегій, ефективній комунікації, формування сімейних цінностей, а також профілактиці домашнього насилля, аб'юзу.
Опис: Кожина, Г. М. Реабілітація підлітків, які зловживають або знаходяться в залежності від психоактивних речовин: досвід центрів денного перебування за програмою «Компас» / Г. М. Кожина, О. І. Рассказова, О. П. Могилко // Інноваційний потенціал соціальної роботи в сучасному світі: на межі науки та практики : матеріали I Міжнарод. наук.-практ. конф. (м. Чернігів, 20-21 трав. 2021 р.). – Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021. – С. 90-92.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24742
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей І Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 20-21 травня 2021 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
90-92.pdfНаукова доповідь186,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.