Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/25446
Назва: Забезпечення економічної безпеки країни на основі реалізації світових антикорупційних моделей та детермінант їх функціонування.
Інші назви: Ensuring economic security of the country оn the basis of implementation of world anti-corruption мodels and determinants of their functioning
Автори: Самійленко, Г. М.
Ключові слова: економічна безпека
корупція
антикорупційні моделі
державне управління
корупційна діяльність
детермінанти
economic security
corruption
anti-corruption models
public administration
corruption
determinants
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 3 (27)
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто джерела корупції, її вплив на економічне зростання та економічну безпеку країни. Акту- альність цього дослідження полягає у вивченні корупції як чинника, який несе загрозу економічній системі країни в сучасних умовах її функціонування. У зв’язку з цим виникає необхідність розробки та застосування новітніх підходів до забезпечення антикорупційної безпеки. З цією метою було розглянуто провідні антикорупційні моделі та проана- лізовано досвід країн світу щодо протидії корупції, який ґрунтується на особливостях систем їх державного управ- ління. На основі аналізу міжнародного досвіду реалізації антикорупційної політики виявлено, що існують як особли- вості цього процесу в кожній країні, так і певні спільні риси. Виокремлено та охарактеризовано детермінанти функціонування антикорупційних моделей у розрізі провідних країн з метою їх вивчення та імплементації в українсь- кі реалії задля підвищення рівня економічної безпеки нашої країни, з урахуванням вітчизняних особливостей.
Опис: Самійленко, Г. Забезпечення економічної безпеки країни на основі реалізації світових антикорупційних моделей та детермінант їх функціонування / Г. Самійленко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2021. - № 3 (27). - С. 37-45.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/25446
Розташовується у зібраннях:Самійленко Г. М.: наукові статті
Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2021. – №3 (27)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
252783-Текст статті-580690-1-10-20220211.pdfстаття217,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.