Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26220
Назва: Види порушень авторських договорів та договорів про передачу суміжних прав
Інші назви: Types of violations of copyright agreements and agreements on the transfer of related rights
Автори: Кочина, О. С.
Ключові слова: авторський договір
договір про передачу суміжних прав
порушення договору
строк авторського договору
авторська винагорода
відшко- дування шкоди
copyright agreement
agreement on transfer of related rights
breach of agreement
term of copyright agreement
author’s remuneration
damages
Дата публікації: 2021
Серія/номер: ;Вип. 5 (40)
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню найбільш поширених видів порушень авторського договору та договорів про передачу суміжних права, які трапляються на практиці. Першим із них є неправильне оформлення договору та включення до нього умов, які погіршують становище автора та суб’єкта суміжних прав. Зазначені договори за своєю юридичною природою є цивільно-правовими договорами, тому недотримання загальних вимог, встановлених Цивільним кодексом України, фактично є порушенням не самого договору, а законодавства в цій сфері, що, як правило, має наслідком його недійсність. Порушення умов, пов’язаних із предметом договору, пов’язане із здійсненням передачі прав, які їм не належать, або які вже були відчужені за договором про передачу виключних майнових прав. Порушення умов, пов’язаних із реалізацією особистих немайнових та майнових прав авторів та суб’єктів суміжних прав. Найбільш типовими порушеннями особистих немайнових прав є неправильне зазначення імені автора, незазначення імені автора чи виконавця виробником фонограми на носії запису або його упаковці. перекручування або спотворення твору тощо. Порушення майнових прав найчастіше відбувається в процесі передачі договором невиключних майнових прав. Також доволі поширеними порушеннями є порушення різних видів строків авторського та суміжного договору. Він є істотною умовою зазначених договорів та дає змогу визначити період, протягом якого користувач, який отримує майнові права, може їх вільно використовувати. Порушення можуть стосуватися і виплати авторської винагороди. Вона також є істотною умовою авторського договору і має визначатися у вигляді відсотків від доходу, отриманого від використання твору, у вигляді фіксованої суми чи іншим чином. Для того щоб максимально захистити права авторів та суб’єктів суміжних прав, доцільно в договорах передбачати способи захисту порушених прав, зокрема у вигляді відшкодування моральної шкоди.
Опис: Кочина, О. С. Види порушень авторських договорів та договорів про передачу суміжних прав / О. С. Кочина // Прикарпатський юридичний вісник, 2021. – Вип. 5 (40). - С. 32-35.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26220
Розташовується у зібраннях:Кочина О. С.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кочина_Види порушень договорів pdf.pdf113 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.