Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26337
Назва: Дослідження можливості використання проміжних прошарків на основі нікелю при зварюванні ортоалюмініду титану з нікелевим сплавом.
Інші назви: Study of the possibility of using nickel-based intermediate layers when welding titanium orthoaluminide with a nickel alloy
Автори: Петрушинець, Л. В.
Новомлинець, О. О.
Фальченко, Ю. В.
Мельниченко, Т. В.
Радченко
Ключові слова: titanium orthoaluminide
nickel alloy
layered foil
intermediate layer
diffusion welding in vacuum
microstructure
microhardness
ортоалюмінид титану
нікелевий сплав
шарувата фольга
проміжний прошарок
дифузійне зварювання у вакуумі
мікроструктура
мікротвердість
мікротвердість
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 2 (28)
Короткий огляд (реферат): Проведено огляд стану проблеми зварювання жароміцного сплаву ЭИ437Б на основі нікелю та ортоалюмініду титану Ti2AlNb. Оцінено можливість використання при дифузійному зварюванні у вакуумі багатошарової та градієнтної фольги на основі систем Al-Ni і Ni-Ti. Фольги отримували методом електронно-променевого випаровування та конденсації у вакуумі. Процес осадження полягає в пошаровій конденсації елементів на горизонтальну підкладку. Показано, що при безпосередньому зварюванні ортоалюмініду титану зі сплавом ЭИ437Б внаслідок сильної схильності матеріалів до утворення крихких фаз у стику, у зоні з’єднання спостерігається суттєве підвищення мікротвердості до 2…4 разів у порівнянні з основним матеріалом (до 11,94 ГПа). Встановлено, що використання як проміжних прошарків шаруватої фольги (Ni/Ti, Al/Ni) дозволяє суттєво знизити перепад значень мікротвердості у стику. При цьому мікротвердість у центральній частині зони з’єднання досягає 6,69…8,79 ГПа, що близько до значень мікротвердості Ti2AlNb.
Опис: Петрушинець, Л. Дослідження можливості використання проміжних прошарків на основі нікелю при зварюванні ортоалюмініду титану з нікелевим сплавом / Л. Петрушинець, О. Новомлинець, Ю. Фальченко, Т. Мельниченко, Л. Радченко // Технічні науки та технології. - 2022. - № 2 (28). - С. 38-51.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26337
Розташовується у зібраннях:Новомлинець О. О.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2022. – №2 (28)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
38-51.pdfстаття1,4 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.