Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26430
Назва: Нормативне регулювання соціального підприємництва: європейський досвід
Інші назви: Regulations on social entrepreneurship: european experience
Автори: Дивнич, Г. А.
Ключові слова: соціальне підприємництво
дефініція
юридична форма
соціальна значущість
економічний розвиток
мета
прибуток
social entrepreneurship
definition
legal form
social significance
economic development
purpose
profit
Дата публікації: 2022
Серія/номер: Baltic Journal of Legal and Social Sciences;№ 2
Короткий огляд (реферат): Підтримка соціального підприємництва є перспективним напрямком економічного та соціального роз- витку України, водночас вітчизняна нормативна база не визначає саме поняття соціального підприємництва, а отже проблематичним є і формування необхідних механізмів державного управління для його підтримки. В рамках даного дослідження було проаналізовано розуміння поняття «соціального підприємництва» у нормативних актах та офіційних документах Європейського Союзу та країн-членів ЄС, таких як Бельгія, Чеська Республіка, Данія, Румунія, Словенія, Фінляндія, а також колишньої країни-члена Великої Британії; встановлено спільні елементи даного концепту та сфор- мульоване авторське визначення соціального підприємництва як пропозиція до використання в українській системі державного управління та відповідних нормативно-правових актах; окреслено законодавчу основу регулювання соці- ального підприємництва у вище зазначених країнах для використання у подальшій науковій роботі щодо визначення необхідних механізмів державного управління у сфері соціального підприємництва в умовах реінтеграції військовос- лужбовців, ветеранів АТО/ООС та членів їх сімей.
Опис: Дивнич, Г. Нормативне регулювання соціального підприємництва: європейський досвід / Г. Дивнич // Baltic Journal of Legal and Social Sciences. - 2022. - № 2. - С. 47-52.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26430
Розташовується у зібраннях:Дивнич Г. А.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
BJLSS_2_2022_Дивнич.pdfстаття455,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.