Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26740
Назва: Тенденції кадрового забезпечення підприємств України в умовах цифрової економіки
Інші назви: Staffing trends of ukrainian enterprises іn the conditions of the digital economy
Автори: Котелевець, Д. О.
Ключові слова: digital economy
digitalization
digital transformation of business
information and communication technologies
Internet
цифрова економіка
цифровізація
диджитал-трансформація бізнесу
інформаційно-комунікаційні технології
Інтернет
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 2 (30)
Короткий огляд (реферат): Метою статті є здійснення аналізу актуальних тенденцій розвитку цифрової економіки в Україні, зокрема в частині кадрового забезпечення відповідних процесів. Для досягнення поставленої мети використано комплекс загальнонаукових і специфічних методів дослідження. При проведенні статистичного аналізу виявлено недосконалість вітчизняної статистичної бази, що обмежує можливості здійснення ретроспективного аналізу (наявність офіційних статистичних даних лише за три роки; втрата статистичних даних по деяких показниках у 2020 р. через зміни в методології їх збору; неповна узгодженість структури статистичних показників, зібраних українською службою та європейським бюро). Цифрова економіка в Україні перебуває на етапі становлення, однак уже характеризується наявністю позитивних тенденцій, навіть попри невисокі значення показників цифровізації підприємств порівняно з темпами диджитал трансформації бізнесу в провідних країнах світу. Аналіз тенденцій розвитку цифрової економіки має здійснюватися, по-перше, на основі офіційних статистичних даних; по-друге, комплексно, тобто включати сукупність показників, які описують різні аспекти розвитку такого типу економічної системи. Дослідження включало аналіз наявних у відкритому доступі статистичних даних. Статистичний аналіз проведено як на національному рівні, так і в розрізі видів економічної діяльності та розмірів підприємств залежно від кількості працівників. Це дозволило виявити тенденції, прослідкувати національні особливості, визначити прогрес на загальнодержавному чи галузевому рівні. Однак виявлені у статті тенденції засвідчують лише початкові етапи розвитку цифрової економіки в країні, а наявний потенціал не повною мірою активовано. Перспектива- ми подальших досліджень є проведення компаративного аналізу України та країн світу за показниками розвитку цифрової економіки, що доповнить уже отримані наукові результати глобальним виміром і забезпечить комплексність дослідження загалом.
Опис: Котелевець, Д. Тенденції кадрового забезпечення підприємств України в умовах цифрової економіки / Д. Котелевець // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 2 (30). - С. 20-31.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26740
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №2 (30)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20-31.pdfдиплом366,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.