Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/26977
Назва: | Екстракція поліфенольних сполук із продуктів переробки винограду низькотемпературним евтектичним розчинником бетаїн-молочна кислота |
Інші назви: | Extraction of polyphenolic compounds from grape processing products by low-temperature eutectic solvent betaine-lactic acid |
Автори: | Воробйова, В. Васильєв, Г. Трус, І. Скиба, М. Гнатко, О. |
Ключові слова: | deep eutectic solvents extraction grape pomace polyphenolic compounds chemical technologies низькотемпературні евтектичні розчинники екстракція жом винограду поліфенольні сполуки хімічні технології |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 4 (30) |
Короткий огляд (реферат): | Синтезовано іонну рідину нового покоління – низькотемпературний евтектичний розчинник (НЕР) III типу системи молочна кислота – бетаїн (співвідношення 1:2 М). У роботі вивчено вплив води на в’язкість НЕР Після додавання до НЕР 10 % води в’язкість суттєво зменшується (від 20000 до 4000 мПа × с). Проведені дослідження показали, що при введенні до 10 % води густина та в'язкості зменшуються, однак деградації НЕР не спостерігається, тому доцільним для екстракції природних метаболітів рослинної сировини є застосування НЕР із вмістом води до 10 %. Загальний вміст вилучених фенольних сполук та флаваноїдів при екстракції жому винограду НЕР збільшується ((80,75 ± 1,75) мг галової кислоти/г рослинного матеріалу; (47,41±1,20) мг кверцетину/г рослинного матеріалу) порівняно з екстрактом отриманим 70%-им розчином етанолу. |
Опис: | Воробйова, В. Екстракція поліфенольних сполук із продуктів переробки винограду низькотемпературним евтектичним розчинником бетаїн-молочна кислота / В. Воробйова, Г. Васильєв, І. Трус, М. Скиба, О. Гнатко // Технічні науки та технології. - 2022. - № 4 (30). - С. 140-147. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26977 |
Розташовується у зібраннях: | Технічні науки та технології. – 2022. – №4 (30) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
140-147.pdf | стаття | 725,76 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.