Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26977
Назва: Екстракція поліфенольних сполук із продуктів переробки винограду низькотемпературним евтектичним розчинником бетаїн-молочна кислота
Інші назви: Extraction of polyphenolic compounds from grape processing products by low-temperature eutectic solvent betaine-lactic acid
Автори: Воробйова, В.
Васильєв, Г.
Трус, І.
Скиба, М.
Гнатко, О.
Ключові слова: deep eutectic solvents
extraction
grape pomace
polyphenolic compounds
chemical technologies
низькотемпературні евтектичні розчинники
екстракція
жом винограду
поліфенольні сполуки
хімічні технології
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 4 (30)
Короткий огляд (реферат): Синтезовано іонну рідину нового покоління – низькотемпературний евтектичний розчинник (НЕР) III типу системи молочна кислота – бетаїн (співвідношення 1:2 М). У роботі вивчено вплив води на в’язкість НЕР Після додавання до НЕР 10 % води в’язкість суттєво зменшується (від 20000 до 4000 мПа × с). Проведені дослідження показали, що при введенні до 10 % води густина та в'язкості зменшуються, однак деградації НЕР не спостерігається, тому доцільним для екстракції природних метаболітів рослинної сировини є застосування НЕР із вмістом води до 10 %. Загальний вміст вилучених фенольних сполук та флаваноїдів при екстракції жому винограду НЕР збільшується ((80,75 ± 1,75) мг галової кислоти/г рослинного матеріалу; (47,41±1,20) мг кверцетину/г рослинного матеріалу) порівняно з екстрактом отриманим 70%-им розчином етанолу.
Опис: Воробйова, В. Екстракція поліфенольних сполук із продуктів переробки винограду низькотемпературним евтектичним розчинником бетаїн-молочна кислота / В. Воробйова, Г. Васильєв, І. Трус, М. Скиба, О. Гнатко // Технічні науки та технології. - 2022. - № 4 (30). - С. 140-147.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26977
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2022. – №4 (30)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
140-147.pdfстаття725,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.