Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27018
Назва: Концептуальні засади інвестицій та їх особливості на ринках капіталу
Інші назви: Conceptual basis of investments and their features in the capital markets
Автори: Коваленко, Ю.
Біловус, Т.
Хелемський, В.
Шульга, Т.
Ключові слова: investments
capital markets
financial instruments
financial assets
investment process
інвестиції
ринки капіталу; фінансові інструменти; фінансові активи; інвестиційний процес
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Науковий вісник Полісся;№ 2 (23)
Короткий огляд (реферат): Важливими чинниками перезавантаження та інтенсивного економічного зростання України є подальші розвиток та активізація інвестиційних процесів на ринках капіталу. Будь-які реформаторські заходи, що впроваджуються в Україні, потребують істотних інвестиційних ресурсів. Базовою дефініцією, з якої розпочинається дослідження інвестиційного процесу, є поняття інвестицій. Незважаючи на вагомість наукового доробку в цій сфері, існує певний рівень фрагментарності в підходах щодо сутності інвестицій на ринках капіталу, неодностайністю поглядів щодо подальшого розвитку цих ринків. Метою статті є поглиблення концептуальних засад інвестицій на ринках капіталу як ключового інструменту їх подальшого розвитку в умовах сьогодення. Визначено, що інвестиції на ринках капіталу є процесом вкладення (розміщення) грошових коштів у фінансові інструменти з певним рівнем ризику, кінцевою метою якого є отримання доходу (прибутку) та/або зростання реальної вартості фінансових активів, що формується під дією таких параметрів, як надійність, ліквідність і термін такого вкладання (розміщення). Динамізм інвестицій передбачає реалізацію низки перетворень, які узагальнюються в інвестиційній діяльності.
Опис: Коваленко, Ю. Концептуальні засади інвестицій та їх особливості на ринках капіталу / Ю. Коваленко, Т. Біловус, В. Хелемський, Т. Шульга // Науковий вісник Полісся. - 2021. -№ 2 (23). - С. 80-92.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27018
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник Полісся. – 2021. – №2 (23)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
266886-Текст статті-615874-1-10-20221110.pdfстаття286,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.