Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27111
Назва: Інституціональне забезпечення становлення знаннєвої економіки в Україні
Інші назви: Institutional ensuring the establishment of the knowledge economy in Ukraine
Автори: Харченко, Ю.
Ключові слова: institutionalism
knowledge economy
regional development
modernization of productive forces
інституціоналізм
економіка знань
регіональний розвиток
модернізація продуктивних сил
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 4 (32)
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено історичні передумови та сучасні виклики інституціонального роз- витку знаннєвої економіки, які постали перед Україною через воєнні дії на її території. Зроблено припущення, що інновації провокують позитивні структурні зміни в економіці та суспільстві, впливають на підвищення продуктивності економіки, сприяють її конкурентоздатності у гло- бальному середовищі та забезпеченні стійких темпів регіонального розвитку в майбутньому. Зазначено, що багато років в Україні відсутня ефективна інноваційна стратегія, яка б була ви- знаною та задовольнила всі категорії сучасних інноваторів та експертних спільнот, а сьогодні війна має всі шанси остаточно знищити ще наявні залишки науки та інновацій. Зауважено, що відмінною особливістю нової фази технологічного розвитку людства є під- вищена увага до знань, оскільки останні дедалі більше проявляють себе у вигляді безпосередньої продуктивної сили. Вказано, що в умовах переходу до економіки знань треба готувати й нове покоління педагогів, які насамперед мають опанувати нові технології в умовах масової інфор- матизації суспільства.
Опис: Харченко Ю. Інституціональне забезпечення становлення знаннєвої економіки в Україні / Ю. Харченко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 4 (32). - С. 65-78.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27111
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №4 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
65-78.pdfстаття461,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.