Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27120
Назва: Сучасний концепт розвитку креативних індустрій в Україні
Інші назви: Modern concept of development creative industries in Ukraine
Автори: Плуталов, С.
Ключові слова: cultural creative industries
economic
commercial
entrepreneurial
economic activity
cultural institutions
культурні
креативні індустрії
господарська, комерційна, підприємницька, економічна діяльність
заклади культури
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 4 (32)
Короткий огляд (реферат): У статті на засадах узагальнення теоретичного та прикладного базису у сфері економіки, права, культури, визначено причини й особливості комерційної діяльності установ культури. Встановлено, що сучасна наука в більшості своїй ототожнює поняття «економічна діяльність», «підприємницька діяльність», «господарська діяльність», «комерційна діяльність». З огляду на те, що в статті розмежовано ці поняття шляхом визначення ключових ознак економічної та підприємницької діяльності. Дослідження сутності категорії «комерційна діяльність» дозволило визначити головну відмінність її від інших видів, яка розкривається у зосередженні уваги на товарообміні чи торгівлі. Концептуалізовано співвідношення економічної, підприємницької, господарської і комерційної діяльності. Доведено, що економічна діяльність є більш широким поняттям, яке вбирає в себе такі види, як підприємницька, господарська та комерційна діяльності. Виокремлено основні види комерційних послуг установ культурної сфери. Встановлено, що основною причиною ведення комерційної діяльності закладами культури є отримання додаткового доходу. З’ясовано, що не всі платні форми соціально-культурної діяльності культурно-освітніх установ, театрів, філармоній, народних колективів та виконавців розглядаються як підприємницькі. Окреслено додаткові як традиційні, так і нові форми фінансування закладів культури. Сформовано сучасний концепт розвитку креативних індустрій в Україні, суть якого полягає у використанні так званого симбіозу форм економічної діяльності для поєднання споживчих, державних і фінансових інтересів закладів культури та збалансування попиту та пропозиції у сфері культурних і креативних індустрій.
Опис: Плуталов С. Сучасний концепт розвитку креативних індустрій в Україні / С. Плуталов // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2022. - № 4 (32). - С. 164-174.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27120
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2022. – №4 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
164-174.pdfстаття463,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.