Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27230
Назва: Дослідження способу кування злитків з використанням операції профілювання
Автори: Марков, О. Є.
Хващинський, А. С.
Мусорін, А. В.
Маркова, М. О.
Лисенко, А. А.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка»
Серія/номер: ;Т. 1
Короткий огляд (реферат): В останні роки кількість масивних поковок, виготовлених зі злитків, збільшується. Це спричинено збільшенням потужності важких машин. Однак якість поковок не завжди відповідає вимогам замовника. Низька якість масивних поковок пояснюється низькою якістю вихідних злитків [1]. При куванні масивних поковок брак ультразвукового контролю (УЗК) досягає 10% [2]. Брак по УЗК пояснюється процесом осадження злитків з неоднорідною структурою. У результаті ця структура опрацьовується нерівномірно та недостатньо. Більш того, при осаджені циліндричних заготовок плоскими плитами відбувається збільшення розмірів осьової пухкості зливка. Аналіз процесів кування заготовок із застосуванням операції осадження дозволив встановити, що базова схема кування не гарантує подрібнення структури зливка та забезпечення заданих властивостей отриманих деталей [3].
Опис: Марков, О. Є. Дослідження способу кування злитків з використанням операції профілювання / О. Є. Марков, А. С. Хващинський, А. В. Мусорін, М. О. Маркова, А. А. Лисенко // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 44-46.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27230
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26-27 травня 2022 року)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy - 2022 Part 1-44-46.pdf618,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.