Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27603
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДітріх, І.-
dc.date.accessioned2023-05-09T11:48:24Z-
dc.date.available2023-05-09T11:48:24Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/27603-
dc.descriptionДітріх, І. Використання гарбуза при виробництві котлет рибних дитячих / І. Дітріх // Технічні науки та технології. - 2023. - № 1 (31). - С. 105-116.uk_UA
dc.description.abstractРозроблена рецептура котлет рибних дитячих «Гарбузові» шляхом повної заміни у традиційній рецептурі рибних котлет любительських основної рибної сировини на філе тріски з доданням пюре з гарбуза та повної заміни допоміжної сировини на хліб житній, яйця перепелині, молоко мигдалеве, олію оливкову. Встановлена оптимальна кількість пюре гарбуза у рецептурі, яка забезпечує страві оригінальні органолептичні властивості. Виготовлені зразки нової страви, досліджено її органолептичні та фізико-хімічні показники якості та розраховано біологічну цінність. Методом Харрингтона проведено комплексне оцінювання якості котлет рибних дитячих «Гарбузові».uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧернігів : НУ "Чернігівська політехніка"uk_UA
dc.relation.ispartofseriesТехнічні науки та технології;№ 1 (31)-
dc.subjectbaby fooduk_UA
dc.subjectfish cutlets for childrenuk_UA
dc.subjectcoduk_UA
dc.subjectpumpkinuk_UA
dc.subjectbiological valueuk_UA
dc.subjectorganoleptic parametersuk_UA
dc.subjectquality assessmentuk_UA
dc.subjectдитяче харчуванняuk_UA
dc.subjectкотлети рибні дитячіuk_UA
dc.subjectтріскаuk_UA
dc.subjectгарбузuk_UA
dc.subjectбіологічна цінністьuk_UA
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UA
dc.subjectоцінка якостіuk_UA
dc.titleВикористання гарбуза при виробництві котлет рибних дитячихuk_UA
dc.title.alternativeUse of pumpkin in the production of baby fish cutletsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.description.abstractalt1Modern baby food is characterized by a marked deterioration in children's eating habits. Unhealthy foods (snacks and sweets) are increasingly appearing in children's diets, and the amount of nutritionally valuable foods (vegetables, fish, etc.) is significantly decreasing. That is why it is important to introduce dishes with a balanced nutritional composition into children's diets. An analysis of research and publications in the field of baby food technology has shown that little attention has been paid to the development of recipes for multicomponent fish dishes for the children's menu of hotel and restaurant business establishments in the scientific literature today. The aim of the article is to substantiate the recipe for children's fish cutlets "Pumpkin" with enrichment with functional ingredients to increase the biological value and improve the organoleptic properties of the finished dish. The recipe of children's fish cutlets "Pumpkin" was developed by completely replacing the main fish raw material in the traditional recipe of amateur fish cakes with cod fillets with the addition of pumpkin purée and completely replacing the auxiliary raw materials with rye bread, quail eggs, almond milk, olive oil. Samples of the new dish were made, its organoleptic and physicochemical quality indicators were studied, and its biological value was calculated. A comprehensive assessment of the quality of children's fish cutlets "Pumpkin" was carried out using the Harrington method. Fish cutlets for children "Pumpkin" have a simple technological process of preparation and can be included in the children's menu of hotel and restaurant business establishments.uk_UA
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №1 (31)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
105-116.pdfстаття492,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.