Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27691
Назва: Мова і мовлення у професійній діяльності юриста
Автори: Карповець, В. С.
Гаценко, І. О.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Питання про роль мови та мовлення у професійній діяльності юриста є актуальним сьогодні. По-перше, мова є важливим елементом у формуванні професійної компетентності юриста, по-друге, мова та мовлення тісно пов’язані з практичною діяльністю юристів, по-третє, у сучасному суспільстві юристи часто беруть участь у різних семінарах, самітах, тренінгах як спікери, тому важливо, щоб працівники юридичної сфери володіли знаннями норм і правил усного мовлення на високому рівні. Юрист, незалежно від напрямку своєї професійної діяльності, є комунікатором та оратором, мова є його основним інструментом, який він часто використовує у своїй роботі. Водночас мова може виступати і носієм інформації, і засобом впливу. Є декілька різновидів мовленнєвого впливу: вплив людини на одну особу, на групу осіб або на аудиторію.
Опис: Карповець, В. С. Мова і мовлення у професійній діяльності юриста / В. С. Карповець ; наук. керівник І. О. Гаценко // Юність науки – 2022: соціально-економічні та гуманітарні аспекти розвитку суспільства : зб. тез ХIІ Міжнарод. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів і молодих вчених (м. Чернігів, 15-16 трав. 2022 р.). – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 395-396.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/27691
Розташовується у зібраннях:Гаценко І. О.: доповіді, тези доповідей
Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених, 2022

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
395-396.pdfнаукова доповідь205,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.