Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/27888
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОртинська, Г. Є.-
dc.contributor.authorЛютий, П. В.-
dc.date.accessioned2023-06-07T12:28:22Z-
dc.date.available2023-06-07T12:28:22Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/27888-
dc.descriptionОртинська, Г. Є. Дослідження властивостей соєво-протеїнів клеїв для виготовлення фанери / Г. Є. Ортинська, П. В. Лютий // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 256-257.uk_UA
dc.description.abstractЛідерську позицію серед клеїв для виготовлення фанери, займають синтетичні термореактивні клеї на основі фенолформальдегідної (ФФС), карбамідформальдегідної (КФС) смоли тощо. Вони забезпечують високі показники міцності та водостійкості готової продукції. Але для їх виготовлення застосовуються нафтопродукти, природний і попутний газ, що є вартісною та вичерпною сировиною сьогодення. Крім того дані смоли містять значну кількість вільного формальдегіду, який може виділятися та негативно впливати на організм людини та навколишнє середовище. Таким чином, одним із шляхів вирішення даних питань є застосування клеїв природнього походження, зокрема на основі соєвого протеїну.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧернігів : НУ "Чернігівська Політехніка"uk_UA
dc.titleДослідження властивостей соєво-протеїнів клеїв для виготовлення фанериuk_UA
dc.typeWorking Paperuk_UA
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25-26 травня 2023 року)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy - 2023 Part 2 256-257.pdfнаукова доповідь431,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.