Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/27888
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ортинська, Г. Є. | - |
dc.contributor.author | Лютий, П. В. | - |
dc.date.accessioned | 2023-06-07T12:28:22Z | - |
dc.date.available | 2023-06-07T12:28:22Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/27888 | - |
dc.description | Ортинська, Г. Є. Дослідження властивостей соєво-протеїнів клеїв для виготовлення фанери / Г. Є. Ортинська, П. В. Лютий // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 256-257. | uk_UA |
dc.description.abstract | Лідерську позицію серед клеїв для виготовлення фанери, займають синтетичні термореактивні клеї на основі фенолформальдегідної (ФФС), карбамідформальдегідної (КФС) смоли тощо. Вони забезпечують високі показники міцності та водостійкості готової продукції. Але для їх виготовлення застосовуються нафтопродукти, природний і попутний газ, що є вартісною та вичерпною сировиною сьогодення. Крім того дані смоли містять значну кількість вільного формальдегіду, який може виділятися та негативно впливати на організм людини та навколишнє середовище. Таким чином, одним із шляхів вирішення даних питань є застосування клеїв природнього походження, зокрема на основі соєвого протеїну. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська Політехніка" | uk_UA |
dc.title | Дослідження властивостей соєво-протеїнів клеїв для виготовлення фанери | uk_UA |
dc.type | Working Paper | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25-26 травня 2023 року) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tezy - 2023 Part 2 256-257.pdf | наукова доповідь | 431,84 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.