Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28072
Назва: Вторинна переробка біорозкладних полімерних матеріалів
Автори: Савченко, Б. М.
Слєпцов, О. О.
Савчук, Б. П.
Трашутін, Є. І.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Однією з основних глобальних екологічних проблем є проблема великого накопичення полімерних відходів. Дані відходи зосередженні як у землі та водоймах, так і у повітрі у вигляді так званого мікропластику – мікроскопічні частинки полімерів, що утворюються в результаті дії зовнішніх факторів на полімерні відходи. Наприклад, поліетиленова упаковка під дією ультрафіолетового випромінювання та інших зовнішніх факторів, таких як енергія морських хвиль піддається фотодеструкції та подальшому фрагментуванню, що призводять до утворення мікропластику. Таким чином, мікроскопічні частинки полімерних відходів опиняються у верхніх шарах грунту та водоймах (океани, моря, озера) та потрапляють в раціон живих організмів.
Опис: Савченко, Б. М. Вторинна переробка біорозкладних полімерних матеріалів / Б. М. Савченко, О. О. Слєпцов, Б. П. Савчук, Є. І. Трашутін // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 329.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28072
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25-26 травня 2023 року)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy-2023-Part 4 329.pdfнаукова доповідь423,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.