Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28310
Назва: Митно-тарифні інструменти регулювання діяльності імпортерів тютюнових виробів та замінників тютюну
Інші назви: Customs tariff instruments that regulate import operations of tobacco products and substitutes
Автори: Баженова, О.
Демиденко, Л.
Ключові слова: customs tariff instruments
customs tariffs
duties
excise tax
VAT
tobacco products
tobacco substitutes
митно-тарифні інструменти
митні тарифи
мито
акциз
ПДВ
тютюнові вироби
замінники тютюну
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 1 (33)
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто митно-тарифні інструменти регулювання діяльності імпортерів тютюнових виробів та замінників тютюну. Україна не є країною виробником продукції замінників тютюну, а саме електронних цигарок, а тому цей товар є тільки імпортованим на територію України. Проаналізовано податковий аспект та проведено детальний розрахунок податкового навантаження на імпортера замінників тютюну, який працює легально на українському ринку. Важливим є аналіз податкового навантаження на імпортера, і як слідство, на кінцевого споживача, що відображено станом на 2023 рік. Надмірна різниця між легально та нелегально ввезеним товаром, особливо під час війни, коли заробляти українському громадянину стає дедалі складніше, формує чорний ринок нелегальних товарів, оскільки споживач готовий купувати товар за більш дешевою ціною, без акцизної марки, причиною чого стає несплата акцизного податку та ПДВ із максимально роздрібної ціни при імпорті представником чорного ринку для отримання конкурентної переваги. Це заважає розвиватись імпортерам, що привозять та розмитнюють продукцію легально, роблячи їх неконкурентоспроможними на вітчизняному ринку.
Опис: Баженова, О. Митно-тарифні інструменти регулювання діяльності імпортерів тютюнових виробів та замінників тютюну / О. Баженова, Л. Демиденко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2023. - № 1 (33). - С. 66-74.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28310
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2023. – №1 (33)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
66-74.pdfстаття405,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.