Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28342
Назва: Поняття евтаназії та проблеми правового регулювання в зарубіжних країнах
Інші назви: The concept of eutanasіa and problems of legal regulatіon іn foreіgn countrіes
Автори: Козинець, О. Г.
Пальона, А. В.
Ключові слова: евтаназія
легалізація
право на життя
право на смерть
euthanasіa
legalіzatіon
rіght to lіfe
rіght to death
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпро
Серія/номер: ;№ 1
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано поняття евтаназії, її види, а також питання доцільності легалізації евтаназії в Україні. На прикладі країн Європи та Америки проаналізовано явище евтаназії, його вплив на законодавство та суспільство. Зазначено особливості проведення евтаназії в кожній проаналізованій країні. Досліджено феномен евтаназії, юридичні та етичні проблеми легітимізації «права на смерть» у нашій державі. Вивчено саме поняття «евтаназія», її види, правове регулювання у світовому співтоваристві. Розглянуто основні аргументи «за» і «проти» евтаназії. Обґрунтовано власне ставлення до можливості закріплення права на розпорядження власним життям в Україні. Зроблено висновок, що нині недопустимість евтаназії вважається в нашій країні загальноприйнятою нормою медичної практики. Ураховуючи всі аргументи «за» і «проти» евтаназії, ми визначили власне ставлення до проблеми можливості легалізації евтаназії в Україні. Воно є негативним. Наразі надання евтаназії правомірного характеру може спричинити низку негативних наслідків. Окрім того, евтаназія, як спосіб відходу з життя, не узгоджується моральними і релігійними поглядами, а також національними традиціями українського народу. Боротьба за життя завжди була і буде найгуманнішим та найважливішим принципом медицини. Проаналізувавши деякі міжнародні та національні джерела та практику застосування евтаназії в низці європейських країн, узагальнено, що це явище породжує багато дискусій, тим самим завойовуючи собі як прихильників, так і противників. Щодо легалізації евтаназії в національному законодавстві, то ця процедура не цілком узгоджується з моральними та релігійними поглядами українського народу. Проте, беручи до уваги стан сучасного суспільства та все більш лояльне ставлення громадян до цього питання, деякі країни, як правові держави, поступово запроваджують евтаназію, беручи досвід від інших країн Європи з урахуванням власних національних особливостей.
Опис: Козинець, О. Г. Поняття евтаназії та проблеми правового регулювання в зарубіжних країнах / О. Г. Козинець, А. В. Пальона // Право і суспільство. - 2022. - № 1. - С. 17-22.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28342
Розташовується у зібраннях:Козинець О. Г.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Козинець, Пальона.pdf315,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.