Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28909
Назва: Науково-теоретичні аспекти циклічності розвитку економіки
Інші назви: Scientific and theoretical aspects of cyclicity of economic development
Автори: Газуда, М.
Газуда, Л.
Алмашій, Я.
Ключові слова: наукові аспекти
циклічність розвитку економіки
інновації
науково-технічний прогрес
кризові явища
scientific aspects
cyclicality of economic development
innovations
scientific and technological progress
crisis phenomena
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню наукових підходів до розуміння сутнісних особивостей циклічності розвитку економічної системи. Розглянуто окремі підходи до наукового трактування циклічності розвитку економіки, особливостей прояву еконоічних циклів і кризових явищ в межах економічних систем на різних рівнях, зокрема мікро-, мезо- й макрорівні. Обґрунтовано наукові аспекти сутнісного розуміння еконо-мічних циклів, циклічних коливань у їх взаємозумовленості між явищами і подіями еко-номічного характеру, циклічними й нециклічними факторами впливу на формування ринкової кон’юнктури. Відмічено роль науково-технічного прогресу й інноваційних впроваджень, які формують синергічний ефект забезпечення економічного розвитку. У процесі наукового пошуку виявлено окремі закономірності еволюційного характеру, що проявляються в інтервальних періодах економічних циклів і супроводжуються як розвитком і процвітанням економіки країни, так і спадними і кризовими тенденціями.
Опис: Газуда, М. Науково-теоретичні аспекти циклічності розвитку економіки / М. Газуда, Л. Газуда, Я. Алмашій // Науковий вісник Полісся. - 2023. - № 1 (26). - С. 7-18.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28909
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник Полісся. – 2023. – №1 (26)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7-18 (1).pdfстаття324,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.