Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28949
Назва: Перспективні напрямки досліджень з фінансового лізингу
Інші назви: State of scientific researchs on financial leasing
Автори: Перетятько, Ю. М.
Нагорний, П.
Ключові слова: financial leasing
leasing
accounting
analysis
audit
scientific research
фінансовий лізинг
лізинг
облік
аналіз
аудит
наукові дослідження
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 2 (34)
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовані дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня за спеціальністю бухгалтерський облік, аналіз та аудит з питань фінансового лізингу з метою оцінки стану вивчення проблематики та виявлення перспектив подальших розробок. Дослідження проводилось на основі авторефератів дисертацій за допомогою національного репозитарію академічних текстів (https://nrat.ukrintei.ua/) за ключовим словом “лізинг”. За результатами пошуку було знайдено 11 робіт. У загальному плані дослідження здійснювались в обліковому аспекті у поєднанні з аналізом (6 робіт) та аудитом (3 роботи). Найбільш дослідженими питаннями є методичні аспекти формування інформації про фінансовий лізинг в обліку та звітності, понятійний апарат, класифікація, документування, методика здійснення економічного аналізу та аудиту фінансового лізингу. Незважаючи на ступінь вирішення завдань обліково-аналітичного напрямку питання фі-нансового лізингу залишаються актуальними. Перспективним напрямками є: методологічні засади обліку, аналізу та аудиту фінансового лізингу; автоматизація облікових процесів фінансового лізингу; формування теоретико-методичних рекомендацій для відображення в обліку повернення лізингового майна, передачі лізингового майна третім особам тощо.
Опис: Перетятько, Ю. Перспективні напрямки досліджень з фінансового лізингу / Ю. Перетятько, П. Нагорний // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2023. - № 2 (34). - С. 236-243.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28949
Розташовується у зібраннях:Перетятько Ю. М.: наукові статті
Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2023. – №2 (34)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
236-243.pdfстаття554,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.