Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28999
Назва: Метод адаптивного вибору розміру діаграм станів турбокодів у системах 5G та IoT
Інші назви: The method of adaptive selection of the size of turbo code state diagrams in 5G and IoT systems
Автори: Сокоринська, Н.
Постернак, Ю.
Зайцева, Л.
Руденок, О.
Ключові слова: interference-resistant coding
turbo code
modeling
iterative addition
likelihood functions
завадостійке кодування
турбокод
моделювання
ітеративне додування
функції правдоподібності
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 2 (32)
Короткий огляд (реферат): У статті запропоновано метод оптимізації роботи кодера/декодера турбокоду в системах 5G та IoT за рахунок адаптивного вибору розміру діаграм станів з використанням запропонованого показника невизначеності декодування. Розглянуто принципи формування діаграм станів кодера та декодера турбокоду, з’ясовано невизначеність декодування даних. Використовуючи апріорні та апостерірні дані декодера турбокоду запропоновано алгоритм зміни діаграми станів кодера/декодера турбокоду. На відміну від відомих результатів, залежно від відношення сигнал-шум у каналі та значень нормалізованої кількості змін знаку апостеріорно-апріорних логарифмічних відносин функцій правдоподібності про передані біти даних декодера турбокоду здійснюється адаптивний вибір розміру діаграми станів кодера/декодера ТК. Аналіз моделювання показує, що для забезпечення заданих показників достовірності інформації метод здійснює вибір раціонального розміру діаграми станів кодера/декодера ТК, що підтверджено порівнянням з іншими результатами моделювання.
Опис: Сокоринська, Н., Постернак Ю., Зайцева Л., Руденок О. Метод адаптивного вибору розміру діаграм станів турбокодів у системах 5G та IoT / Н. Сокоринська, Ю. Постернак, Л. Зайцева, О. Руденок // Технічні науки та технології. - 2023. - № 2 (32). - С. 249-260.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28999
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №2 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
249-260.pdfстаття950,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.