Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29010
Назва: Механізм структуроутворення спученого шару пінококсу при впливі мінеральних речовин
Інші назви: Mechanism structure formation of a foamed foam layer under the influence of minerals
Автори: Цапко, Ю.
Бондаренко, О.
Цапко, О.
Горбачова, О.
Мазурчук, С.
Ключові слова: fire resistance
coating
weight loss
swelling capacity
temperature
refractory fillers
coating efficiency
вогнестійкість
покриття
втрата маси
спучувальна здатність
температура
тугоплавкі наповнювачі
ефективність покриття
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 2 (32)
Короткий огляд (реферат): Експериментальними дослідженнями встановлено вплив наповнювачів на роботу вогнезахисного покриття, параметри його спучення під дією температури й пригнічення, що дозволяє змінювати цей процес. У результаті термічної дії встановлено вплив наповнювачів на коефіцієнт спучування покриття на основі неорганічних та органічних речовин. Доведено, що він полягає у виникненні на поверхні матеріалу шару, який протидіє нагріванню до критичної температури та розкладанню матеріалу. Проведеними дослідженнями показано, що включення оксиду титану й гідроксиду алюмінію в кількості 5 % забезпечує досягнення найбільшого значення коефіцієнта спучення – до 47, який у 1,11 раза більше за значення коефіцієнта спучення при введенні оксиду титану, гідроксиду алюмінію та тальку в кількості 3,3 %, в 1,12 раза більше за значення коефіцієнта спучення при введенні оксиду титану й тальку в кількості 5%, а також в 1,08 раза більше за значення коефіцієнта спучення при введенні гідроксиду алюмінію та тальку в кількості 5 %. Виявлено вплив наповнювачів при дії високотемпературного теплового потоку на зміну процесу спучення вогнезахисного покриття та показано механізм кінетики дії наповнювачів, який характеризується зниженням швидкості та втрати маси. Підвищення стійкості вогнезахисту будівельних конструкцій забезпечується введенням наповнювачів при 700 ºС, що призводить до утворення тугоплавких композицій, які запобігають вигоранню утвореного пінококсу.
Опис: Цапко, Ю. Механізм структуроутворення спученого шару пінококсу при впливі мінеральних речовин / Ю. Цапко, С. Бондаренко, О. Цапко, О. Горбачова, С. Мазурчук // Технічні науки та технології. - 2023. - № 2 (32). - С. 379-388.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29010
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №2 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
379-388.pdfстаття947,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.