Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29534
Назва: Шпиндельні гідростатичні підшипники
Автори: Федориненко, Д. Ю.
Сапон, С. П.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): Монографія присвячена дослідженню точності верстатів з шпиндельними вузлами на гідростатичних підшипниках. Висвітлено теоретичні основи, результати чисельного моделювання та експериментального визначення точності шпиндельних вузлів з гідростатичними підшипниками за показниками траєкторії переміщення шпинделя та показником точності форми зразків-виробів. Докладно розглянуто питання аналізу робочих процесів у радіальних гідростатичних опорах регульованого типу. Значну увагу у монографії приділено методам забезпечення стабільної величини товщини мастильного шару у радіальних опорах шпинделя, які ґрунтуються на регулюванні витратних характеристик та (або) регулюванні величиною статичного зазору у підшипниках з пружними елементами корпусу. Запропоновані конструкції регульованих радіальних гідростатичних підшипників шпиндельних вузлів, які дозволяють підвищити точність регулювання величини радіального зазору, швидкохідність, технологічність виготовлення опор та розширити номенклатуру конструкційних матеріалів для їх виготовлення. Для наукових, інженерно-технічних працівників, аспірантів і студентів, що займаються дослідженням та проектуванням гідравлічних підшипників обертових вузлів технологічного обладнання.
Опис: Федориненко, Д. Ю. Шпиндельні гідростатичні підшипники : монографія / Д. Ю. Федориненко, С. П. Сапон. − Чернігів : ЧНТУ, 2016. − 404 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29534
Розташовується у зібраннях:Сапон С. П.: монографії
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Монографія Федориненко, Сапон 2016.pdfмонографія14,45 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.