Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29906
Назва: Якісні показники тіста для вареників із використанням імеретинського шафрану
Інші назви: Quality indicators of dough for dumplings using imerety saffron
Автори: Маренкова, Т.
Середа, О.
Ключові слова: flour dishes
fresh dough
dumplings
Imereti saffron
marigold flowers
fresh dough
ethnic food
борошняні страви
прісне тісто
вареники
імеретинський шафран
квіти чорнобривців
етнічна їжа
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 4 (34)
Короткий огляд (реферат): У роботі розглянуто актуальні питання з вирішення проблем розширення асортименту борошняних страв із використанням натуральних джерел біологічно активних речовин. Актуальним питанням сучасності є дослідження стародавніх етнічних традицій національних страв різних народних етносів. Тому внесення в рецептуру тіста для вареників їстівних квітів надає нової ідеї в пошуку поєднання традиційної рецептури та інноваційного підходу до створення нової продукції. Проведено дослідження технологічних аспектів використання вітчизняної рослинної си-ровини – сушених квітів чорнобривців (імеретинського шафрану) в технології тіста для вареників. Для визначення показників якості продукції використовували стандартні методи. У статті описано особливості технології приго-тування прісного тіста для вареників. Розроблений варіант прісного тіста для вареників може бути рекомендовано до складу виробничої програми закладу ресторанного господарства.
Опис: Маренкова, Т. Якісні показники тіста для вареників із використанням імеретинського шафрану / Т. Маренкова, О. Середа // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 174-181.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29906
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
174-181.pdfстаття556,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.