Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29906
Назва: | Якісні показники тіста для вареників із використанням імеретинського шафрану |
Інші назви: | Quality indicators of dough for dumplings using imerety saffron |
Автори: | Маренкова, Т. Середа, О. |
Ключові слова: | flour dishes fresh dough dumplings Imereti saffron marigold flowers fresh dough ethnic food борошняні страви прісне тісто вареники імеретинський шафран квіти чорнобривців етнічна їжа |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 4 (34) |
Короткий огляд (реферат): | У роботі розглянуто актуальні питання з вирішення проблем розширення асортименту борошняних страв із використанням натуральних джерел біологічно активних речовин. Актуальним питанням сучасності є дослідження стародавніх етнічних традицій національних страв різних народних етносів. Тому внесення в рецептуру тіста для вареників їстівних квітів надає нової ідеї в пошуку поєднання традиційної рецептури та інноваційного підходу до створення нової продукції. Проведено дослідження технологічних аспектів використання вітчизняної рослинної си-ровини – сушених квітів чорнобривців (імеретинського шафрану) в технології тіста для вареників. Для визначення показників якості продукції використовували стандартні методи. У статті описано особливості технології приго-тування прісного тіста для вареників. Розроблений варіант прісного тіста для вареників може бути рекомендовано до складу виробничої програми закладу ресторанного господарства. |
Опис: | Маренкова, Т. Якісні показники тіста для вареників із використанням імеретинського шафрану / Т. Маренкова, О. Середа // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 174-181. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29906 |
Розташовується у зібраннях: | Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
174-181.pdf | стаття | 556,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.