Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30132
Назва: Огляд сучасних роботів зі штучним інтелектом
Інші назви: Review of modern robots with artificial intelligence
Автори: Макруха, Т.
Пузирьов, О.
Ключові слова: robotics
artificial intelligence
robots with artificial intelligence
робототехніка
штучний інтелект
роботи зі штучним інтелектом
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 1 (35)
Короткий огляд (реферат): Стаття є оглядово-інформаційною. У цьому дослідженні розглянуто основні характеристики передових роботів, оснащених штучним інтелектом, які застосовуються у різних сферах техніки та побуту. Особливий акцент робиться на використанні таких роботів у соціальній сфері, агропромисловій галузі та автоматизації процесів. Розглянуті технологічні комплекси не тільки впроваджуються у виробництво, але й мають значний вплив на покращення якості життя та оптимізацію виробничих процесів. У соціальній сфері висвітлено роботи, спрямовані на надання підтримки та допомоги особам з обмеженими можливостями, а також для допомоги старшому поколінню. У галузі сільського господарства розглянуто роботи, спрямовані на автоматизацію сільськогосподарських процесів, що сприяє підвищенню продуктивності та раціональному використанню ресурсів. На додаток, розглянуто роль роботів у виробничому середовищі, де автоматизовані системи сприяють підвищенню ефективності та точності виробничих операцій.
Опис: Макруха, Т. Огляд сучасних роботів зі штучним інтелектом / Т. Макруха, О. Пузирьов // Технічні науки та технології. - 2024. - № 1 (35). - С. 57-64.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://ir.stu.cn.ua/123456789/30132
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2024. – №1 (35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5. Макруха.pdfстаття515,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.