Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30145
Назва: Особливості свердління композитних матеріалів та їхній вплив на дефекти обробки
Інші назви: Features of drilling composite materials and their influence on processing defects
Автори: Дзюман, Б.
Осипчук, О.
Охріменко, О.
Ключові слова: drill
layering
cutting tool
composite material
CM
processing
SPCM
свердло
розшарування
різальний інструмент
композитний матеріал
КМ
обробка
ВПКМ
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 1 (35)
Короткий огляд (реферат): У сучасному світі композитні матеріали стали більш затребуваними і пов’язано це, в першу чергу, з розвитком машинобудування та авіабудування. Більшість підприємств має за мету покращення технічних характеристик виробу, але зменшення затрат часу, фінансів та виробничих відходів. Підраховано, що заміна 40 % конструкцій з алюмінію на ВПКМ призводить до зниження 12 % ваги конструкції, що покращує характеристики виробу. Технології виготовлення деталей, вузлів та складальних одиниць з композитних матеріалів є досить затребуваними та активно розвиваються. Вони розуміють собою виготовлення отворів з хорошою точністю та якістю. У статі запропоновані методи оцінки розшарування при свердлінні. Було проаналізовано причини утворення такого виду деформації, та спосіб їх вирішення. Детальний аналіз розшарування показав, що для правильної оцінки розшарування важливо враховувати площу розшарування на вході та виході інструменту та площі міжшарових тріщини, що виникають безпосередньо у зоні різання.
Опис: Дзюман, Б. Особливості свердління композитних матеріалів та їхній вплив на дефекти обробки / Б. Дзюман, О. Осипчук, О. Охріменко // Технічні науки та технології. - 2024. - № 1 (35). - С. 107-120.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/30145
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2024. – №1 (35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11. ДЗЮМАН.pdfстаття925,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.