Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30162
Назва: Рецептурні інновації як складові трансформації ринку майонезної продукції
Інші назви: Recipe innovations as ingredient transformations of the mayonnaise market
Автори: Філінська, Т.
Філінська, А.
Ключові слова: mayonnaise products
recipe components
innovations
functional additives
майонезна продукція
рецептурні компоненти
інновації
функціональні добавки
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 1 (35)
Короткий огляд (реферат): Продовольчі системи, які є складовою безпеки держави, особливо у воєнний і повоєнний період, потребуватимуть трансформаційних змін. Майонези й майонезні соуси належать до харчових продуктів масового споживання і основними шляхами до позитивної динаміки їх виробництва в Україні аналітики вбачають розширення асортименту завдяки впровадженню рецептурних інновацій. Майонезна продукція використовується при виготовленні різноманітних страв, що подаються в закладах харчування, а також у широкому асортименті представлена в торговельних мережах. Виробники докладають зусиль для створення дієтичних і ароматизованих майонезних продуктів, надаючи їм смаку сиру, барбекю та ін. На ринку домінує неароматизований майонез, оскільки він є більш затребуваним. Поширення веганства і вегетаріанської дієти спонукає до виробництва органічних і безяєчних продуктів. Представлена в статті інформація має оглядовий характер і містить аналіз наявних напрямів виготовлення нових видів майонезних продуктів та пошук шляхів реалізації рецептурних інновацій на промислових підприємствах та в закладах харчування з урахуванням світових тенденцій розвитку харчової галузі. Створення інноваційних майонезних соусів здійснюється за рахунок вилучення окремих рецептурних компонентів; заміни одних складових на інші; додаткового введення добавок функціонального призначення для збагачення вітамінами, мінералами, харчовими волокнами; використання олійних сумішей зі збалансованим жирнокислотним складом та ін. Практичне впровадження рецептурних інновацій на підприємствах галузі потребує тісної співпраці науковців і виробників майонезної продукції, використання цифрових технологій, штучного інтелекту, урахування змін у нормативних документах, які регулюють питання безпечності продукції, управління відходами та ін.
Опис: Філінська, Т. Рецептурні інновації як складові трансформації ринку майонезної продукції / Т. Філінська, А. Філінська // Технічні науки та технології. - 2024. - № 1 (35). - С. 212-224.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/30162
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2024. – №1 (35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22. Філінська Т.Г.(1).pdfстаття295,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.