Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30373
Назва: Розроблення екотехнології і обладнання для утилізації паперового і пластикового посуду
Автори: Дерев'янко, М. В.
Дікан, О. С.
Руденок, Я. О.
Кузьменко, І. С.
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи є: розробка технології та апарату для утилізації паперових стаканчиків, пластикових трубок і кришок, з метою зменшення їх надходження на сміттєзвалища та подальша переробка вторинної сировини на спеціалізованих підприємствах. Предметом дослідження є: можливість розробки компактного та естетичного апарату для подрібнення паперових стаканчиків, пластикових трубок і кришок, для розміщення його в місцях масового скупчення людей. Об`єктом дослідження є проблема обігу і утилізації одноразового паперового і пластикового посуду. Щорічно в світі виробляється понад 600 млрд паперових стаканчиків для споживання кави та ін. продуктів в країнах лідерах – США, Китаї, Європейському Союзі, і має тенденцію до збільшення. В Україні після використання паперового стаканчика він потрапляє на сміттєзвалище, збільшуючи обсяги твердих побутових відходів (ТПВ), що не переробляються. Завдання: -Знизити обсяги утворення ТПВ, що не переробляються. -Показати можливі напрямоки використання вторинної сировини з подрібненого після вживання паперового посуді і пластикових кришок. -Зменшення екологічної шкоди довкіллю. -Зменшення витрат на прибирання і транспортування відходів до місць зберігання. -Отримання прибутку від реалізації паперу та пластику, як вторинної сировини. -Формування екологічної свідомості громадян в частині запобігання утворенню відходів.
Опис: Дерев'янко, М. В.; Дікан, О. С.; Руденок, Я. О.; Кузьменко, І. С. Розроблення екотехнології і обладнання для утилізації паперового і пластикового посуду : міждисциплінарна комплексна випускна кваліфікаційна робота : 101 «Екологія», 133 «Галузеве машинобудування», 131 «Прикладна механіка», 141 «Електроенергетика, електротехніка, електромеханіка» / М. В. Дерев'янко, О. С. Дікан, Я. О. Руденок, І. С. Кузьменко ; керівники роботи: С. Д. Цибуля, А. В. Кологойда, М. Г. Болотов, Т. В. Кулько ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедри: харчових технологій і екології; автомобільного транспорту і галузевого машинобудування; технологій зварювання і будівництва; електричної інженерії та інформаційно вимірювальних технологій. – Чернігів, 2024. – 122 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/30373
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.