Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30458
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМартиненко, О. С.-
dc.date.accessioned2024-07-12T07:56:38Z-
dc.date.available2024-07-12T07:56:38Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/30458-
dc.descriptionМартиненко, О. С. Проєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва подових сортів хліба та батонних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. С. Мартиненко ; керівник роботи Р. М. Волкова ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 68 с.uk_UA
dc.description.abstractХлібобулочні вироби відіграють ключову роль у харчуванні більшості населення України та Європи. На сучасному етапі українська хлібна галузь переживає одну з найважчих криз у своїй історії незалежності. Багато хлібопекарських підприємств припинили свою діяльність, змінили місце розташування або внесли зміни в методи управління та виробництва, враховуючи економічні, практичні та якісні аспекти хлібобулочних виробів. Актуальність теми полягає в критичному стані хлібопекарської галузі, що вимагає швидких та ефективних заходів для стабілізації виробництва і забезпечення населення якісними хлібобулочними виробами. Криза в галузі викликана економічними труднощами, змінами в попиті та логістичними проблемами. Вирішення цих проблем потребує нових підходів та впровадження сучасних технологій. Мета дослідження полягає у створенні нового хлібопекарського підприємства, яке забезпечить стабільне виробництво популярних видів хлібобулочних виробів, задовольнить потреби населення та сприятиме розвитку хлібопекарської галузі. Основними завданнями даної роботи є: - Провести аналіз потреб населення та визначити необхідну кількість виробничих потужностей для забезпечення таких потреб; - Здійснити розрахунки: необхідної кількості потужності хлібозаводу, продуктивності основного технологічного обладнання, провести розрахунки по-фазних та виробничих рецептур, кількості запасів сировини , обрати та розрахувати технологічні параметри та здійснити підбір технологічного обладнання; - Описати технологічні лінії та їх систему роботи зважаючи на кількість робочих змін; - Скомпонувати проєкт хлібозаводу відповідно до вимог; - Провести економічні розрахунки; - Надати висновки до проведеної роботи. Об’єктом дослідження є хлібопекарська галузь України, а предметом дослідження - технологічні та економічні аспекти створення нового хлібопекарського підприємства. Практична значущість роботи полягає в розробці ефективної моделі хлібозаводу, яка може бути використана підприємствами для покращення їх виробничих процесів та задоволення потреб ринку в хлібобулочних виробах. Ця модель враховує сучасні технологічні та економічні вимоги, що сприятиме розвитку галузі та забезпеченню населення якісною продукцією.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧернігів : НУ "Чернігівська політехніка"uk_UA
dc.titleПроєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва подових сортів хліба та батонних виробівuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня бакалавр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мартиненко.pdfдиплом2,5 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.