Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30618
Назва: Правові засади інноваційної діяльності
Інші назви: Legal fundamentals of innovative activity
Автори: Нітченко, А. Г.
Морська, Н. Л.
Ключові слова: інноваційна діяльність
інновації
правове регулювання
innovative activity
innovations
legal regulation
Дата публікації: 2020
Видавництво: Київ
Серія/номер: ;№ 9 (31)
Короткий огляд (реферат): У науковій статті представлено основні засади здійснення інноваційної діяльності з позиції права. Розглянуто проблематику законодавчого і нормативно-правового забезпечення основних засад здійснення інноваційної діяльності на території України. З’ясовано, що основні засади здійснення інноваційної діяльності на території України регулюється низкою законодавчих та нормативно-правових документів. Розкрито правовий зміст категорії «інноваційна діяльність», виходячи із положень законодавчої бази. Визначено правові особливості здійснення інноваційної діяльності на території України. Проаналізовано об’єкти і суб’єкти інноваційної діяльності. Розглянуто напрямки здійснення інноваційної діяльності на території України. Виявлено роль держави у гарантуванні суб’єктам інноваційної діяльності сприятливих умов здійснення інноваційної діяльності відповідно до положень законодавчих і нормативно-правових документів. Розглянуто ключові функції держави, які полягають у контролюванні і регулюванні основних засад здійснення інноваційної діяльності на території України. Окреслено ключові напрями здійснення інноваційної діяльності на території України, виходячи із положень законодавчої бази. Охарактеризовано режим здійснення інноваційної діяльності технологічними парками, який базується на спеціальних правових засадах. Проаналізовано практичний досвід здійснення інноваційної діяльності на території України. Встановлено перспективи подальших розвідок у напрямку вивчення законодавства, яким регулюються основні засади здійснення інноваційної діяльності з позиції права, які полягають у ґрунтовнішому дослідженні проблематики законодавчого регулювання із виділянням на цій основі перспективних напрямів удосконалення правового регулювання інноваційної діяльності в Україні відповідно до вимог, визначених міжнародними стандартами та нормами.
Опис: Нітченко, А. Г. Правові засади інноваційної діяльності / А. Г. Нітченко, Н. Л. Морська // Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». Серія : Юридичні науки. - 2020. - № 9 (31). – С. 74-81.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/30618
Розташовується у зібраннях:Нітченко А. Г.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нітченко А, Морська Н.-10-19.pdf703,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.