Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/5505
Назва: Визначення родового об’єкта військових злочинів
Автори: Головко, М. Б.
Ключові слова: військовий злочин
загальний об’єкт злочину
родовий об’єкт злочину
порядок суспільних відносин
кримінальна відповідальність
military crimes
general object of crimes
generic object of military crime
order of public relations
criminal responsibility
Дата публікації: 2014
Серія/номер: ;№ 6.2 (2)
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено проблемі визначення родового об’єкта військових злочинів, відповідальність за які передбачена нормами Розділу ХІХ КК України. Автор доводить актуальність даної теми з огляду на те, що в умовах ведення військових дій на території України ці злочини набувають значного поширення, а в кримінально-правовій науці дослідження теоретичних питань, пов’язаних із цими злочинами, а також практики застосування вказаних норм практично відсутні. Для визначення родового об’єкта необхідно було визначити загальний об’єкт злочину, яким є охоронюваний кримінальним законом порядок відносин між людьми, що виникають в суспільстві з приводу матеріальних і нематеріальних благ. На основі цього автор визначає родовий об’єкт військових злочинів як встановлений порядок несення військової служби, тобто сукупність правовідносин, створених відповідно до Конституції та військового законодавства України, що встановлюють порядок несення та проходження військової служби, який охороняється кримінальним законодавством.
Опис: Головко, М. Б. Визначення родового об’єкта військових злочинів / М. Б. Головко // Право і суспільство. - 2014. - № 6.2 (2). С. 203-209.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/5505
Розташовується у зібраннях:Головко М. Б.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Головко_М._Б._Визначення_родового_обeкта_вiйс_кових_злочинiв.pdfстаття148,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.