Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/6055
Назва: Економічні уявлення майбутніх фахівців соціальної сфери про гроші
Автори: Левицька, Н. С.
Ключові слова: економічні уявлення
образ грошей
уявлення про гроші
ставлення до грошей
професійна ідентичність фахівця соціальної сфери
Дата публікації: 2015
Видавництво: К.: Фенікс
Серія/номер: Актуальні проблеми психології;Т. 11, Вип. 12
Короткий огляд (реферат): В статті розглядаються змістові особливості економічних уявлень майбутніх фахівців соціальної сфери. Актуалізується необхідність підготовки когорти ефективних соціальних менеджерів з інноваційними поглядами та відповідним сучасним умовам економічним мисленням дія забезпечення успішного реформування та функціонування соціальної сфери. Здійснюється аналіз наявних на даному етапі розвитку психологічної науки напрацювань щодо особливостей економічної соціалізації та формування економічної свідомості майбутніх фахівців соціальних працівників. Звертається увага на важливість збалансування особистісних та соціальних складових економічної свідомості особистості. Теоретично досліджується психологічна природа грошей: образи, уявлення, ставлення індивіда. Вказується, що змістовне наповнення образів та уявлень про гроші у студентів корелює з образами фахівця в конкретній сфері трудової діяльності, впливає на формування економіко - психологічних параметрів особистості визначення її як суб'єкта економічної діяльності, а відтак й компетенції майбутнього спеціаліста. Емпірично вивчається вплив особистісних та соціальних складових економічної свідомості особистості на прояви економічної поведінки фахівця в майбутньому, його індивідуальну економічну та професійну активність, бажання мати гроші та їх значення для індивіда, можливості підвищення рівня своїх доходів та готовності це зробити. Дається характеристика динаміки економічних уявлень студентів від першого до випускного курсів про гроші. Аналізуються особливості виявлених тенденцій.
Опис: Левицька, Н. С. Економічні уявлення майбутніх фахівців соціальної сфери про гроші / Н. С. Левицька // Актуальні проблеми психології. – 2015. – Т. 11, Вип. 12. – С. 274-286.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/6055
Розташовується у зібраннях:Нагорна (Левицька) Н. С.: наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Левиц_ка_12.pdfстатья75,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.