Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/7055
Назва: Бікарбонат-карбонатні перетворення в інгібованих двофазних системах нафта-вода
Автори: Ільницький, З.М.
Слободян, З.В.
Маглатюк, Л.А.
Купович, Р.Б.
Дата публікації: 2011
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки; №4 (53)
Короткий огляд (реферат): Визначено, що відклади, зняті з нижнього фрагмента труби, що перекачує пластові води, містять карбонати, силікати з невеликою кількістю силанових груп і зв’язаної води та суміш аліфатичних вуглеводнів (С14–С16), аліфатичні аміни та нітросполуки. Кінетика бікарбонат-карбонатного перетворення підкоряється закономірностям необоротної реакції другого порядку, що не змінюється в присутності фосфоровмісних інгібіторів. Ці інгібітори, в т.ч. КОРСОЛ–2 та РЕНА-Нафтохім-8, знижують швидкість бікарбонат-карбонатного перетворення, зменшують кількість карбонатних відкладів та одночасно гальмують швидкість корозії.
Опис: Ільницький З.М. Бікарбонат-карбонатні перетворення в інгібованих двофазних системах нафта-вода / З.М. Ільницький, З.В. Слободян, Л.А. Маглатюк, Р.Б. Купович // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2011. – №4 (53). – C. 110-114.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/7055
Розташовується у зібраннях:№ 4 (53)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1214.pdfстаття379,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.