Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/7549
Назва: Вплив зовнішньоекономічної діяльності на економіку України
Автори: Абакуменко, О. В.
Лук’яшко, П. О.
Литовченко, М. В.
Ключові слова: зовнішньоекономічна діяльність
зовнішня торгівля
іноземні інвестиції
кредитування економіки
податки з імпорту
Дата публікації: 2014
Серія/номер: Інвестиції: практика та досвід;№7
Короткий огляд (реферат): У статті проведено комплексний аналіз впливу зовнішньоекономічної діяльності на економіку України. На основі дослідження динаміки чистого експорту та товарної структури зовнішньої торгівлі зроблено висновок про посилення тенденцій перетворення України на сировинний придаток та ринок збуту для іноземних суб’єктів. Оцінка напрямків та наслідків іноземного інвестування дозволяє виявити, що домінуючою сферою інтересів іноземного бізнесу залишаються підприємства, котрі виробляють продукцію з низькою часткою доданої вартості, а також банківські установи, що дає додаткові можливості у скеруванні фінансових ресурсів на потреби розвитку сировинного виробництва і торгівлі, та медіа-компанії, що дозволяє впливати на поведінку споживачів. Можливості державного регулювання зовнішньої торгівлі України в значній мірі обмежуються залежністю бюджету від податків з імпорту.
Опис: Абакуменко О. В. Вплив зовнішньоекономічної діяльності на економіку України/ О. В. Абакуменко, П. О. Лук’яшко, М. В. Литовченко // Інвестиції: практика та досвід. – 2014. – № 7. – С. 45–51.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/7549
Розташовується у зібраннях:Абакуменко Ольга Вікторівна



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.