Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/7929
Назва: Розвиток агропромислового комплексу в умовах трансформаційної економіки
Автори: Савченко, В. Ф.
Ключові слова: агропромисловий комплекс
сільськогосподарське виробництво
трансформаційна економіка
Світова організація торгівлі
органічна продукція
обсяги продукції
особисті господарства селян
реформування
інвестиції
agriculture
agricultural production
economy of transformations
World Trade Organization
organic products
production volumes
the personal of peasants
reform
investment
Дата публікації: 2014
Видавництво: Дніпропетровськ : ПДАБА
Серія/номер: ;№ 83
Короткий огляд (реферат): Проблеми агропромислового комплексу і сільського господарства, як його головної складової, в Україні гострі і актуальні. Це проявляється в низьких обсягах сільськогосподарського виробництва, невирішенні структурних та приватизаційних питань, недостатності роботи і, відповідно, заробітної плати у сільських поселеннях. В статті надано аналіз деяких проблем розвитку сільського господарства. Особлива увага зосереджена на базових положеннях розвитку агропромислового комплексу, роботі в умовах членства у Світовій організації торгівлі, виробництві органічної продукції, дослідженні сучасного стану сільсько-господарського виробництва, проблемах кредитування і технічної оснащеності виробників, стані орних земель, необхідності державної підтримки окремих господарств селян. Метою роботи є обґрунтування теоретичних основ і практичних рекомендацій щодо вдосконалення системи сільськогосподарського виробництва на державному рівні. В процесі написання виконані завдання розробки конкретних пропозицій з цих питань. При цьому використано сукупність методів наукового пізнання, що дозволило сформувати концептуальну цілісність здійсненого дослідження. Методологічний апарат дослідження складають загальнонаукові методи пізнання – абстрактно-логічний, системний та метод порівняльного аналізу. Отримані результати дозволяють зробити висновок щодо необхідності реформування агропромислового комплексу з використанням досвіду провідних країн та країн трансформаційної економіки, державної підтримки у напрямках фінансово-інвестиційного забезпечення, зниження податкового тиску на сільгоспвиробника, підготовки і перепідготовки кадрів для аграрного сектору та інше.
Опис: Савченко, В. Ф. Розвиток агропромислового комплексу в умовах трансформаційної економіки / В. Ф. Савченко // Економічний простір. – 2014. – № 83. – С. 78-90.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/7929
Розташовується у зібраннях:Савченко Володимир Федорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
285.docxстаття64,17 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.