Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9381
Назва: Теоретичні аспекти розвитку продуктивних сил і регіональної економіки
Автори: Чемісов, Б. Г.
Ключові слова: фактори розміщення
умови та ресурси
техніко-економічні показники підприємства
фактори регіонального розвитку
регіональна організація виробництва
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; №3 (3)
Короткий огляд (реферат): Розглянуто різні трактування терміна «фактори розміщення виробництва». На основі здійсненого аналізу надано авторське розуміння факторів розміщення виробничого об’єкта і сформульовано визначення цього поняття. Викладено аналіз зв’язків факторів розміщення з техніко-економічними показниками підприємства, яке розміщується. Запропоновано трактування відмінностей змісту понять «фактори розміщення», «фактори регіонального розвитку» та «фактори регіональної організації виробництва». Обґрунтовано, що в регіональному аспекті природні та економічні умови і ресурси виступають у декількох ролях. З одного боку, вони являють собою фактори розміщення нових виробничих об’єктів, з іншого – поєднання умов та ресурсів у регіоні є одним з факторів регіональної організації виробництва поряд з його структурою, регіональними функціями, ринковими і державними регуляторами виробництва.
Опис: Чемісов, Б. Г. Теоретичні аспекти розвитку продуктивних сил і регіональної економіки / Б. Г. Чемісов // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2015. – №3 (3). – C. 203-208.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9381
Розташовується у зібраннях:№3(3)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
95.pdfстаття369,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.